首页
登录
职称英语
共用题干 Ludwig Van Beethoven,a major compo
共用题干 Ludwig Van Beethoven,a major compo
练习题库
2022-08-02
44
问题
共用题干Ludwig Van Beethoven,a major composer of the nineteenth century,overcame many personal problems to achieve artistic greatness.
Born in Bonn,Germany,in 1770,he first studied music with the court organist,Gilles van der Eeden.His father was excessively strict and given to heavy drinking._________(46)Appointed deputy court organist to Christian Gottlob Neefe at a surprisingly early age in 1782,Beethoven also played the harpsichord and the viola. In 1792 he was sent to Vienna by his patron,Count Ferdinand Waldstein,to study music under Haydn.
Beethoven remained unmarried.__________(47)Continually plagued by ill health,he developed an ear infection which led to his tragic deafness in 1819.
___________(48)He completed mature masterpieces of great musical depth:three piano sonatas, four string quartets,the Missa Solemnis,and the 9th Symphony.He died in 1827.__________(49)
Noting that Beethoven often flew into fits of rage,Goethe once said of him,"I am astonished by his talent,but he is unfortunately an altogether untamed personality."___________(50)______(48)A:In spite of this handicap,however,he continued to write music.B:Because of irregular payments from his publishers and erratic support from his patrons,he was troubled by financial worries throughout his adult life.C:His life was marked by a passionate dedication to independence.D:When his mother died,Beethoven,then a young man,was named guardian of his two younger brothers.E:Although Beethoven's personality may have been untamed,his music shows great discipline and control,and this is how we remember him best.F: Today his music is still being played all over the world.
选项
______(48)
A:In spite of this handicap,however,he continued to write music.
B:Because of irregular payments from his publishers and erratic support from his patrons,he was troubled by financial worries throughout his adult life.
C:His life was marked by a passionate dedication to independence.
D:When his mother died,Beethoven,then a young man,was named guardian of his two younger brothers.
E:Although Beethoven's personality may have been untamed,his music shows great discipline and control,and this is how we remember him best.
F: Today his music is still being played all over the world.
答案
A
解析
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。本段介绍贝多芬早年生平。前一句话说他的父亲对他要求十分严厉,而且酗酒成性。选项D说当他母亲亡故后,还是一个年轻人的贝多芬成为他两个小弟弟的监护人。把选项D放在这里意思连贯,是最适合的选项。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。本段介绍贝多芬成年后坎坷的遭遇,选项B最合适。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。句中的this handicap承接上段,指上段最后一句话提到的耳聋这一残疾,此句是说贝多芬身残志坚,继续音乐创作。本段最后列举了贝多芬取得的音乐成就。选项A与上下文街接自然,意思连贯。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。到此为止,作者介绍完了贝多芬的生平,需要作一个简要的概括:选项C“他的一生是热切追求独立的一生”放在此处最合适。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。本段第一句提到歌德对贝多芬性情的评价,说他狂躁易怒,性情不羁。选项E“尽管贝多芬的性情狂躁不羁,但他的音乐却很有章法、控制有度,这也是他最值得我们怀念的地方”符合文意。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1499097.html
本试题收录于:
卫生C题库卫生类分类
卫生C
卫生类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
Thereisdistinctionbetweenreadingforinformationandreadingforunderst
在每年的电影节上,数百部来自世界不同国家和地区的优秀影片同时放映,使上海国际电影节成为世界上最受欢迎的电影嘉年华(carnival)之一。Intheannu
Didyouknowthatataskthat’sinterrupted(1)_____50%longerandhas50%
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversityw
党的十九大报告对我国社会主义经济建设、( )等方面作出了全面部署。A.政治建设
下列属于扩血管抗休克药的一组是:A.阿托品,去甲肾上腺素,山莨菪碱 B.去甲肾
以SDH中的基本模块信号STM-1为例,回答下列问题。(4)STM-16的速率为
2020年,北京客运总量的同比减少量约占全国中心城市客运总量同比减少量的
某农户在一家经营粮油的商店购买了种子,商店称该种子能增加至少30%的产量。农户种
根据现行会计准则和税法,关于融资租赁的说,正确的有()A.租赁期满时,租赁
最新回复
(
0
)