首页
登录
职称英语
共用题干 Approaches to Understanding Intell
共用题干 Approaches to Understanding Intell
练习题库
2022-08-02
50
问题
共用题干Approaches to Understanding Intelligences
It pays to be smart, but we are not all smart in the same way.You may be a talented musician, but you might not be a good reader.Each of us is different.
Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities.Psychologists have two different views on intelligence.Some believe there is one general intelligence.Others believe there are many different intelligences.
Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests.These psy- chologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests.They do well on tests using words,numbers,or pictures.They do well on individual or group tests,and written or oral tests.Those who do poorly on one test,do the same on all tests.
Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence.The brains of intelligent people use less energy during problem solving.The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction.Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain.
Howard Gardner,a psychologist at the Harvard School of Education,has four children.He believes
that all children are different and shouldn't be tested by one intelligence test.Although Gardner believes general intelligence exists,he doesn't think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling.He thinks that the human mind has different intelligences.These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life.Each of us has different abilities within these intelli- gences.Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelli- gences.
Gardner says that his theory is based on biology.For example,when one part of the brain is injured, other parts of the brain still work.People who cannot talk because of brain damage can still sing.So,there is not just one intelligence to lose.Gardner has identified 8 different kinds of intelligence:linguistic,mathe- matical , spatial , musical , interpersonal , intrapersonal , body-kinesthetic(身体动觉的),and naturalistic.Which of the following statements is true concerning general intelligence?A:People doing well on one type of intelligence test do well on other tests.B:Most intelligent people do well on some intelligence tests.C:Intelligent people do not do well on group tests.D:Intelligent people do better on written tests than on oral tests.
选项
Which of the following statements is true concerning general intelligence?
A:People doing well on one type of intelligence test do well on other tests.
B:Most intelligent people do well on some intelligence tests.
C:Intelligent people do not do well on group tests.
D:Intelligent people do better on written tests than on oral tests.
答案
A
解析
本文主要论述的是心理学家们对智力所持有的不同看法,并通过实验观察来证明自己的观点,因此本文的主要内容就是如何来理解智力,故选C。
文章的第三段和第四段是关于generalintelligence的论述。由第三段第二句“Thesepsychologistssupporttheirviewwithresearchthatconcludesthatpeoplewhodowellononekindoftestformentalabilitydowellonothertests.”可知,本题应选A。
由文章第五段第二句可知,Gardner认为所有的孩子都是不同的,不能用同一种智力测试来判断,故选B。
由文章第五段最后一句可知,Gardner认为学校的目的应该是提倡学生各方面智力的全面发展,故选D。
由文章最后一段第一句的内容可知,Gardner认为他的理论是以生物学为根据的,故选A。第二篇本文主要介绍的内容为工人和工厂运营管理之间的关系。本文观点支持工人在公司的管理中享有发言权,并对此进行分析,表明此举可以增加工人的劳动积极性,对公司具有积极意义。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1497842.html
本试题收录于:
卫生B题库卫生类分类
卫生B
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
Yourexaminationresultswerequitesatisfactory,but______ifyouhadspentless
[originaltext]Igrewupinasmalltown.Myfatherraisedchickensandran
ThenumberofUS【B1】______overtheageof65wholivealoneis【B2】______to
Scientistshavelongbeeninterestedinhowthedeafprocesssignedlanguag
公路交通主标志按其作用,可分为()。A.警告标志 B.禁令标志 C.指
我国产业结构调整与优化的总原则不包括的内容是( )。A:以市场为导向 B:依
患儿,女,9岁。多饮,多食,多尿。消瘦2个月。查空腹血糖13mmol/L,尿糖(
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
(2020年真题)根据《民法典》的规定,下列情形中,属于要约失效的有()A.受
子宫肌瘤继发贫血最常见于A.浆膜下子宫肌瘤 B.黏膜下子宫肌瘤 C.肌瘤囊性
最新回复
(
0
)