首页
登录
职称英语
共用题干 American DreamsThere is a common r
共用题干 American DreamsThere is a common r
资格题库
2022-08-02
103
问题
共用题干American Dreams
There is a common response to America among foreign writers:the US is a land of extremes where the best of things are just as easily found as the worst. This is a cliche(陈词滥调).
In the land of black and white,people should not be too surprised to find some of the biggest gaps between the rich and the poor in the world.But the American Dream offers a way out to everyone.______(46)No class system or government stands in the way.
Sadly,this old argument is no longer true.Over the past few decades there has been a fundamental shift in the structure of the American economy.
The gap between the rich and the poor has widened and widened.______(47)
Over the past 25 years the median US family income has gone up 18 per cent.For the top 1 per cent,however,it has gone up 200 per cent. Twenty-five years ago the top fifth of Americans had an average income 6 .7 times that of the bottom fifth.______(48)
Inequalities have grown worse in different regions.In California,incomes for lower class fam-dies have fallen by 4 per cent since 1969.______(49)This has led to an economy hugely in favor of a small group of very rich Americans.The wealthiest 1 per cent of households now control a third of the national wealth.There are now 37 million Americans living in poverty. At 12.7 per cent of the population,it is the highest percentage in the developed world.
Yet the tax burden on America's rich is falling,not growing.______(50)There was an economic theory holding that the rich spending more would benefit everyone as a whole.But clearly that theory has not worked in reality.______(45)A: Nobody is poor in the US.B: Thetop0.01 per cent of households has seen its tax bite fall by a full 25 percentage points since 1980.C: For upper class families they have risen 41 per cent.D: Nowitis9.8 times.E: As it does so,the possibility to cross that gap gets smaller and smafler.F: All one has to do is to work hard and climb the ladder towards the top.
选项
______(45)
A: Nobody is poor in the US.
B: Thetop0.01 per cent of households has seen its tax bite fall by a full 25 percentage points since 1980.
C: For upper class families they have risen 41 per cent.
D: Nowitis9.8 times.
E: As it does so,the possibility to cross that gap gets smaller and smafler.
F: All one has to do is to work hard and climb the ladder towards the top.
答案
F
解析
根据空前后句意可知美国贫富差距很大,美国梦给了所有人希望,这种希望没有阶级和政府阻挠。由此可推测空处要表达的意思是“所有人都会努力奋斗,向上流社会攀爬”,故选F。
空前、空后句子都说的是美国贫富差距越来越大,可推知空处应该说的也是“gap", 故选E,确实是这样,跨越这条鸿沟的可能性变得越来越小。
此段主要是举例说明“gap”变得越来越大,说了过去25年的差距,肯定要说现在来进行比较,故选D。
此段主要说贫富不公的现象愈加严重,在加利福尼亚,穷人的收入从1969年至今下降了4%,再根据空后的“给那一小部分非常有钱的人带来巨大的经济优势”,可推测,空处所表达的意思是“富人的收入增长了”,故选C。
根据此段第一句和最后一句可推测,空处应是对美国有钱人赋税降低的举例,故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1496610.html
本试题收录于:
卫生A题库卫生类分类
卫生A
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
WhatdoesNancylike?[br][originaltext]M:Doyoulikeicecream,Nancy?W:Y
某文件管理系统在磁盘上建立了位示图(bitmap),记录磁盘的使用情况。若磁盘上
ITServiceDesign(SD)providesgood-prac
新生儿生后4天开始气促、发绀、口吐泡沫,体温不升,呼吸快而不规则,肺部听诊未闻及
流能磨的粉碎原理是A、压缩空气使药物颗粒之间或颗粒与室壁之间通过撞击而粉碎 B
关于异地派遣劳动者与派遣机构和接受单位的劳动争议的管辖权问题,下列叙述正确的是(
当刺激感受器时,如果刺激仍在持续,但传入神经冲动频率已开始下降,此现象称为(
超强效外用糖皮质激素包括A.卤米松 B.哈西奈德 C.氟轻松 D.丁酸氢化
冬季,2岁患儿,以高热、惊厥伴神志不清就诊,对流脑诊断最有帮助的体征是( )。
下面常见于严重缺铁性贫血的特征A、淋巴结肿大 B、镜面舌 C、匙状指 D、
最新回复
(
0
)