首页
登录
职称英语
共用题干 Prolonging Human Life1.Prolonging
共用题干 Prolonging Human Life1.Prolonging
免费题库
2022-08-02
22
问题
共用题干Prolonging Human Life
1.Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
2.Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.
3.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work.We also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people.Unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
4.When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.Paragraph 3_______A:The old people are heavy load for the society.B:Prolonging human life may lead to population explosion.C:How to prolong human life.D:Dependency load caused by prolonging human life.E:Increased birthrate helps prolong human life.F: How the old people are cared for when they are getting weak in contemporary society.
选项
Paragraph 3_______
A:The old people are heavy load for the society.
B:Prolonging human life may lead to population explosion.
C:How to prolong human life.
D:Dependency load caused by prolonging human life.
E:Increased birthrate helps prolong human life.
F: How the old people are cared for when they are getting weak in contemporary society.
答案
A
解析
文章第一段提出了延长寿命会造成地球人口数量增加的观点,并解释了导致这一现象的原因。因此答案应当选择选项B。
文章第二段主要讲的是延长人寿命的同时也使要照顾的人数增加了。因此选择D项。
文章第三段主要解释为什么说老年人会是社会沉重的负担。因此选择A项。
第四段主要讲的是当今社会老年人生活的状况,及他们生病或身体变弱后会受到的照顾。因此选择F项。
文章第一段提到如果出生在100年前,很多人会早早死于儿童疾病。因此选项C是正确的。
文章第二段讲到在过去的狩猎和采集文化时代,部落里跟不上队伍的老年人会被撤下任其死去。因此选项B是正确的。
第四段第一句讲到,在如今的社会老人生病或变得虚弱会给家庭带来很大的负担。因此选项A是正确的。
文章最后一段描述现代社会的人们工作和生活的压力很大,大部分情况下没有人能留在家里照顾老人,因此选项D是正确的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1495739.html
本试题收录于:
卫生A题库卫生类分类
卫生A
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 某市W房地产开发公司(以下简称W公司)拟开发建设一大型商业用房,通过
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
[originaltext]Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearning
ArecentcaseinAustraliashowshoweasilyfearcanfrustrateaninformant’
小细胞性神经内分泌癌主要要相互鉴别的有:()A.恶性淋巴瘤 B.高分化鳞癌
( )是指互联网平台或服务器存在系统漏洞、缺陷或者受到黑客攻击等导致系统无法正
下列不属于同声合唱的是()。A.童声合唱 B.男生合唱 C.女声合唱 D
()指设备最高温度超过GB/T11022规定的最高允许温度的缺陷。(A)一般
2017年我国成年国民图书阅读率为59.1%,比上年增加0.3个百分点;报纸阅读
编制试算平衡表后,如果试算不平衡,肯定记账有错误,应进一步查找原因;如果试算平衡
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
根据《合同法》,对于可撤销的合同,具有撤销权的当事人自知道或应当知道撤销事由之日
最新回复
(
0
)