首页
登录
职称英语
An Essential Scientific Process All l
An Essential Scientific Process All l
最全题库
2022-08-02
153
问题
An Essential Scientific ProcessAll life on the earth depends upon green plants. Using sunlight, theplants produce their own food. Then animals feed upon the plants. They take inthe nutrients the plants have made sted. But that’s not all.Sunlight also helps a plant produce oxygen. Some of the oxygen is used by theplant, but a plant usually produces me oxygen than it uses. The excess oxygenis necessary f animals other ganisms to live.The process of changing light into food oxygen is calledphotosynthesis. Besides light energy from the sun, plants also use water carbon dioxide. The water gets to the plant through its roots. The carbondioxide enters the leaves through tiny openings called stomata. The carbondioxide travels to chloplasts, special cells in the bodies of green plants.This is photosynthesis takes place. Chloplasts contain the chlophyllsthat give plants their green col. The chlophylls are the molecules thattrap light energy. The trapped light energy changes water carbon dioxide toproduce oxygen a simple sugar called glucose.Carbon dioxide oxygen move into out of the stomata. Watervap also moves out of the stomata. Me than 90 percent of water a planttakes in through its roots escapes through the stomata. During the daytime, thestomata of most plants are open. This allows carbon dioxide to enter the leavesf photosynthesis. As night falls, carbon dioxide is not needed. The stomataof most plants close. Water loss stops.If photosynthesis ceased, there would be little food other ganicmatter on the earth. Most ganisms would disappear. The earth’s atmospherewould no longer contain oxygen. Photosynthesis is essential f life on ourplanet. 词汇:nutrient n.营养物 ganism n.生物体,有机体carbon dioxide n.二氧化碳chloplast n.叶绿体molecule n.分子vap n.水蒸气oxygen n.氧气 photosynthesis n.光合作用chlophyll n.叶绿素glucose n.葡萄糖cease v.停止 注释:1.Then animals feed upon the plants.动物以植物为食。 练习:2.Which of the following does not move through a plant’s stomata?A.Carbon dioxide. B.Water vap.C.Oxygen. D.Food.
选项
答案
D
解析
2.D 从第三段的第一、二句得知,二氧化碳、氧气和水蒸气都能从气孔中通过,唯一一个没有提到的是food“养分、食物”,因此该题选D项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1494833.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
Writingisaslowprocess,requiringplen
A.bodyB.demonstrationC.processionD
共用题干 StarsinTheirEyesTheScientific
Intheprocess,thelightenergyconverts
共用题干 第三篇ScientificAttitudeWeallknow
共用题干 第三篇ScientificAttitudeWeallknow
Intheprocess,thelightenergyconverts
共用题干 Stars1nTheirEyesTheScientific
共用题干 Stars1nTheirEyesTheScientific
共用题干 Stars1nTheirEyesTheScientific
随机试题
Tomanyenvironmentalists,theextinctionofplants—accompaniedbytheincreasin
[originaltext]ThreeItalianconsumergroupshaveaccusedMcDonald’sofburde
TheJourneyofSelfImprovementI.Phasesofthejourneyof
Somepeoplefeelsadordepressedduringthewintermonthsinnorthernareaso
反映评估的稳定性的是()A.区分度 B.难度 C.效度 D.信度
2010年3月31日,甲公司与丙公司签订合同,自丙公司购买不需安装的设备供管理部
为了解市民家庭存书(不含教材教辅)阅读和共享意愿情况,某市统计局成功访问了18岁
教育与人类社会共始终,为一切人一切社会所需品,是新生一代的成长和社会生活的延续和
医德规范的具体表现形式应除外的是A.法规 B.誓词 C.宣言 D.守则
甲公司的推销人员若销售100件以内(含100件)商品,每月固定工资2000元,在
最新回复
(
0
)