首页
登录
职称英语
共用题干 Geology and Health1. The importanc
共用题干 Geology and Health1. The importanc
练习题库
2022-08-02
54
问题
共用题干Geology and Health
1. The importance of particular metals in the human diet has been realized within the past few decades,and the idea that geology might be related to health has been recognized for a number of elements such as iodine,zinc and selenium. For example,soils with low iodine contents produce crops,and animals deficient in iodine.A lack of iodine in the human diet leads to some serious diseases.
2.The ultimate source of metals within the human body is rocks,which weather into soil.gaining or losing some of their chemical constituents. The crops we eat selectively remove from the soil the elements that they require for growth .The water we drink contains trace elements leached from rock and soil. Thus the geology and geochemistry of the environments have effects on the chemis-try and health of plants,animals and people.
3. So far there is no data to suggest that people living on metal-rich soils experience a potential health hazard. The levels of metals within naturally contaminated soils are generally not high enough to cause serious health problems.Living on metal-rich soils does not represent a health risk unless large quantities of soil are digested or metal-rich dust is inhaled.However,small chil-dren are particularly exposed to metal-rich topsoil in playgrounds and gardens. They are also the most likely ones to eat potentially dangerous metal-rich soil.
4. Heavy metals are persistent:they do not break down to other chemicals in the environment. Industrially polluted sites usually undergo intensive clean-up and rehabilitation because heavy metals are a health concern once they enter the food chain. Some trace metals are alleged to cause cancer and are also known to cause poisoning.
5.In contrast,naturally contaminated soils have not been subject to risk assessment studies and rehabilitation measures,despite the fact that they frequently possess metal concentrations well above those of such polluted by humans and above environmental quality criteria.
6.There is a vital need to understand the potential risks and long-term health effects of living on naturally contaminated soils.Future environmental investigations of naturally polluted soils should concentrate on the potential pathways of metals into the food chain and human body.Geologists should be part of such studies as they can provide the essential background information on rock and soil chemistry as well as the chemical forms of heavy metal pollution.Paragraph 6______A:.No evidence to indicate bad effects of naturally contaminated soilB:.Potential hazards of human contaminated soilsC: Research on channels of heavy metals getting into human food chainD: Geology and health problemsE:.Rocks-the ultimate source of soil pollutionF: Long-term health effects on children
选项
Paragraph 6______
A:.No evidence to indicate bad effects of naturally contaminated soil
B:.Potential hazards of human contaminated soils
C: Research on channels of heavy metals getting into human food chain
D: Geology and health problems
E:.Rocks-the ultimate source of soil pollution
F: Long-term health effects on children
答案
C
解析
第一段点出主题,即某些金属进入人类食谱可能与地质有关。
第三段涉及的是自然污染的土壤一般情况下对人体不会造成危害。此段首句就提示了这一点:“ So far there is no data to suggest that people living on metal-rich soils experience a potential health hazard.”
第四段说,受到工业污染的土壤含有重金属,而重金属很稳定,不容易分解。因此,某些微量重金属被认为有可能与癌症有关,并引起中毒。
答案的依据是本段的第二句:“ Future environmental investigations of naturally polluted soils should…into the food chain and human body.”
第一段最后一句“A lack of iodine in the human diet leads to some serious disease.”是选择E的依据。
本题答案的依据是最后一段的第一句,即“There is a vital need to understand the potential risks and long-term health effects of living on naturally contaminated soils.”
全文都在论述重金属的摄入可能会对人体健康产生有害影响。最后一段说到地质学家在解决调查这个问题能起到的作用。这个句子是:“Geologists should be part of such studies as they can provide the essential background information on rock and soil chemistry as well as the chemical forms of heavy metal pollution.”
第四段涉及这一问题。受到工业污染的土壤含有重金属,而重金属很稳定,不容易降解,所以,要对重金属进行彻底的清除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1494692.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
共用题干 2010年4月,H省经济特区A市市民王某通过B房地产中介服务公司在A
共用题干 2010年4月,H省经济特区A市市民王某通过B房地产中介服务公司在A
共用题干 W房地产公司于2010年3月1日,通过出让方式,获得B市C县规划区内
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
随机试题
AllcorporategiveawaysmadebyGorkisCreationsmaybe______customizedforane
Thestudyofgeneticshasgivenrisetoaprofitablenewindustrycalledbio
Ifyoucan’tputyourPC______gooduse,sellittothosewhoreallyneedit.A、in
Theyacceptthatwhatyouaredoingis______totheirproblems.A、dependentB、co
威尼斯面临的问题具有典型意义。一方面,为了解决市民的就业,增加城市的经济实力,必
皮亚杰__________为区域活动奠定了理论基础。
220kV变电站基建工程计划2017年12月1日投运,若现场条件具备验收时间可于
在必然性和偶然性的关系中.必然性( ) A.是偶然性的表现形式和补充 B.
对基金管理人按照()和基金合同等的要求,计提管理人报酬及其他费用,并对基金收益分
横线登记式账页主要适用于登记()。A、材料采购 B、在途物资 C、应收票据
最新回复
(
0
)