首页
登录
职称英语
共用题干 A Very Slow RideThe surface of the
共用题干 A Very Slow RideThe surface of the
最全题库
2022-08-02
54
问题
共用题干A Very Slow Ride
The surface of the earth may seem very stable to you.But you might be amazed if you knew some of the things that are going on under that surface.
The earth has an outer shell of rigid pieces called tectonic plates(地壳构造板块).The plates include both ocean floor and dry land.Some have whole continents on top of them. The con-tinents on top of the plates are just going along for a slow ride,moving only about four inches per year. But even this small movement causes three types of big interactions.
One type is ocean ridges.These ridges develop in places where two plates are moving away from each other. As the plates separate,hot magma(岩浆)flows up to fill the space. New crust (地壳)builds up on the plate boundaries and causes ocean ridges. These ridges form long moun-tain ranges,which only rise above the ocean surface in a few places.
Another type of reaction-trenches-occurs between two plates that are moving toward each other. As the plates meet,one bends downward and plunges underneath the other. This forms deep ocean trenches. The Marianas Trench off Guam in the western Pacific Ocean has a depth of more than 36,000 feet. This is the lowest point on the ocean floor. If the leading edges of the two colli- ding plates carry continents , then the layers of rock in the overriding plate crumple(变皱)and fold .A plate that carried what is now India collided with the southern edge of the plate that carried
Europe and most of Asia. This caused the Himalayas,the world's highest mountains.
The third reaction is transform faults(转换断层).These faults occur where two plates that are traveling in opposite directions slide past each other. Severe earthquakes can occur. The San
Andreas Fault in California is a good example of this type of movement.The word"stable"(paragraph 1)means______.A: "a place for horses,,B: "calm and easygoing"C: "steady or firm,,D: "a collection of animals"
选项
The word"stable"(paragraph 1)means______.
A: "a place for horses,,
B: "calm and easygoing"
C: "steady or firm,,
D: "a collection of animals"
答案
C
解析
stable这个词作为名词有“马厩、养在马厩里的一群动物”等意思。作形容词意为 “稳定的、不变的、稳固的”。文中stable应为形容词,地球表面stable,这里stable应该是“稳固的”,即steady or firm。
文章第四段讲述板块移动产生的第二种相互作用——海沟(trenches)的形成过程及影响。作者列举了两个例子来说明其影响:一是西太平洋的the Mariannas Trench off Guam,一是印度大陆板块与亚欧大陆板块相互碰撞所形成的喜马拉稚山。所以四个选项中只有B项Himalayan Mountains是海沟的影响。
文章最后一句话提到the San Andreas Fault in California是这种板块作用的很好的例子。本段在讲板块移动的最后一种相互作用——转换断层,它出现在两个朝相反方向移动的板块相互滑过之后,所以正确选项为D。
回答这个问题需要考虑全文:本文讲述了地壳板块构造的性质及板块移动所导致的三种相互作用:海脊、海沟以及转换断层。这三个例子充分说明地球表面由于板块作用而不稳固(unstable)、在不断变化(changing),选项A正确。
通过对以上四题的分析,这个题的答案是显而易见的。这篇文章主要是有关板块移动所造成的三种影响——三种相互作用,选项A正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1493151.html
本试题收录于:
理工B题库理工类分类
理工B
理工类
相关试题推荐
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 LondonCabbies(出租车司机)Everycityin
共用题干 LondonCabbies(出租车司机)Everycityin
共用题干 LondonCabbies(出租车司机)Everycityin
共用题干 LondonCabbies(出租车司机)Everycityin
共用题干 LondonCabbies(出租车司机)Everycityin
随机试题
【B1】[br]【B16】A、dependentB、agoodsourceofinformationC、ofgreatvalueD、rel
党的十八届五中全会提出了“()”的五大发展理念,集中反映了我们党对经济社会发展
小明是某地理标志专用标志合法使用人,他不可采用的地理标志专用标志标示方法是(
—般而言,软弱粘性土地基发生的破坏形式为:A.整体剪切破坏 B.刺入式破坏
A.脉管炎 B.腰椎间盘突出症 C.腰椎管狭窄症 D.坐骨神经炎 E.强
下列叙述正确的是: A海南人说:我们这里纬度低,太阳高度角大,太阳辐射最强
观看视频《故宫》片断,回答问题。视频解说内容:紫是古人心中的王者之星,紫薇来自天
工程计量又称工业计量,是指各种工程、工业、企业中的实用计量,它体现了计量的(
企业标准是我国标准的重要组成部分,关于企业标准,正确的是()。 A.企业标准
患者,男,18岁,自幼有出血倾向,出血时间延长,凝血时间正常,血小板150×10
最新回复
(
0
)