首页
登录
职称英语
共用题干 Lakes,Too,Feel Global WarmingThere
共用题干 Lakes,Too,Feel Global WarmingThere
考试题库
2022-08-02
42
问题
共用题干Lakes,Too,Feel Global Warming
There's no doubt:In the last few decades,the average temperature on Earth has been higher than it has
been in hundreds of years.Around the world,people are starting to measure the effects of global warming一
and trying to figure out what to do about it.
Scientists recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world,and they found
that lakes are heating up.Between 1985 and 2009,satellites recorded the nighttime temperatures of the sur-
faces of 167 lakes.During those 24 years,the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree
Celsius per year.
In some places,lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate,a
lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years.That difference may seem small一you might not
even notice it in your bath.But in a lake,slightly warmer temperatures could mean more algae(水藻),and
algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions,lakes are warming faster than the air around them.This is impor-
tant because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using
lake temperatures as well,scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on
lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful,since no country is too big or too small to ignore climate change.Scientists
aren't the only ones concerned.Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of
the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it,especially by reducing the
amount of greenhouse(温室)gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change,or UNFCCC.
Every year the convention meets,and representatives from countries around the world gather to talk about
climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.Lakes seem to be warming faster in Asia.A:RightB:WrongC:Not mentioned
选项
Lakes seem to be warming faster in Asia.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
由第二段可知,科学家从1985年开始记录湖水温度的,到现在还不到30年。
由第二段最后一句话可知,此判断正确。
湖水在亚洲温暖的快在文中没有信息依据。
由第三段最后一句话可知,此判断正确。
由第四段第二句话可知,科学家经常用空气温度来研究地球变暖的问题,说明他们关 注的主要焦点在于空气温度。
由第五段的内容可知,地球上的任何人都应关心全球变暖的问题。
在文中没有提及今年的UNFCCC在哪举行。第3部分:概括大意与完成句子
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1492888.html
本试题收录于:
理工B题库理工类分类
理工B
理工类
相关试题推荐
共用题干 SavingaCity'sPublicArtAvoiding
共用题干 SavingaCity'sPublicArtAvoiding
共用题干 ModerateEarthquakeStrikesEnglan
共用题干 ModerateEarthquakeStrikesEnglan
共用题干 ModerateEarthquakeStrikesEnglan
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLangu
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLangu
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLangu
共用题干 WhyBuyShade-GrownCoffee?Whenp
共用题干 WhyBuyShade-GrownCoffee?Whenp
随机试题
Accordingtothepassage,whathasmadeAmerica’ssystemofhighereducationag
______thestorm,westillarrivedatourdestinationontime.A、ButforB、Inspit
()经济平衡()经济复原[br]()公共部门()社会主义经济M,A
TheStockExchange______(对可能出现的政局变化很敏感).issensitivetolikelypoliticalchang
辽宁的陆路交通比较发达,省内高速公路形成了以( )为中心枢纽向四周辐射状。A.
A.五味消毒饮合五皮饮 B.参苓白术散合玉屏风散 C.麻黄连翘赤小豆汤 D
以下关于岗位规范和工作说明书的说法,错误的是()A:工作说明书内容可简可繁
依法解散的合伙企业、创业投资企业申请注销证券账户,清算人应当自清算结束之日起(
下列关于综合理财服务的说法,不正确的是()。A.综合理财服务是商业银行在理财
在套利活动中,建仓时的价差是以价格较高的一“边”减去价格较低的一“边”,而在平仓
最新回复
(
0
)