首页
登录
职称英语
共用题干 Mobile PhonesMobile phones should
共用题干 Mobile PhonesMobile phones should
题库
2022-08-02
14
问题
共用题干Mobile Phones
Mobile phones should carry a label if they proved to be a dangerous source of radiation,according to Robert Bell,a scientist.And no more mobile phone transmitter towers should be built until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit are scientifically evaluated,he said."Nobody is going to drop dead overnight but we should be asking for more scientific information,"Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation.______(46)
A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill-effects on humans from electromagnetic radiation.According to Robert Bell,there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day.______(47)
As well,there are 2,000 transmitter towers around Australia,many in high density residential areas.______(48)The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.
Robber Bell suggests that until more research is completed the government should ban construction of phone towers from within a 500 meter radius of school grounds,child care centers,hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children.______(49)He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.
______(50)According to Robert Bell,it is reasonable for the major telephone companies to fund it. Besides,he also urges the government to set up a wide-ranging inquiry into possible health effects.________(48)A:He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults.B:By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones;nearly one for every two people.C:"If mobile phones are found to be dangerous,they should carry a warning label until proper shields can be devised,"he said.D:Then who finances the research?E:For example,Telstra,Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.F: The conclusion is that mobile phones bring more harm than benefit.
选项
________(48)
A:He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults.
B:By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones;nearly one for every two people.
C:"If mobile phones are found to be dangerous,they should carry a warning label until proper shields can be devised,"he said.
D:Then who finances the research?
E:For example,Telstra,Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.
F: The conclusion is that mobile phones bring more harm than benefit.
答案
E
解析
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。本题应该填与low-level radiation有关的内容。所以选项C是正确的。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。此空前面一句介绍了澳大利亚拥有手机的现状,选项B的内容是对到2000年之前手机发展前景的预测,内容连贯。因此选B。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。这一段第一句说“许多微波发射塔建在人口稠密的居民区”。选项E的内容涉及微波发射塔的地点选择只考虑到地理位置而不顾及社区居民的安全。选项E扩展了第一句表达的信息。此外,选项E出现tower这个词,与第一句的tower 相呼应,也证明了选择的合理性。因此选E。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。此空前一句说的是Robert Bell建议政府应该禁止在儿童比例高的地区(如学校操场、儿童医疗中心、居住小区等)的500 米半径范围内建造发射塔。选项A说明为什么要这样做,因此选A。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。此空后面一句说主要的电话公司出钱资助研究项目的问题,因此选项D是正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1492668.html
本试题收录于:
理工B题库理工类分类
理工B
理工类
相关试题推荐
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBo
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBo
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBo
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBo
共用题干 WhyistheNativeLanguageLearnt
共用题干 WhyistheNativeLanguageLearnt
共用题干 WhyistheNativeLanguageLearnt
共用题干 MakingYourselfaGoodRecordIfyo
共用题干 MakingYourselfaGoodRecordIfyo
共用题干 MakingYourselfaGoodRecordIfyo
随机试题
Ithoroughly______ofwhatthegovernmentisdoing.A、approveB、consentC、assentD
NowthatIhavebeenincollegeforafewweeks,I’m【11】thatitisnotasba
TheamountoffloatingplastictrappedinanorthAtlanticcurrentsystemha
转铁蛋白饱和度降低见于A.缺铁期 B.血色病 C.缺铁性贫血 D.铁粒幼细
A.矩形横截面轴 B.椭圆横截面轴 C.圆形横截面轴 D.各种形状横截面轴
采用一维数组S存储一个n阶对称矩阵A的下三角部分(按行存放,包括主对角线),设元
涎腺造影检查的禁忌症是A.腮腺慢性反复肿胀 B.急性化脓性腮腺炎 C.阴性涎
患者男,62岁。慢性咳嗽、咳痰30年,活动后气促10余年。近日痰量增多,胸憋,呼
心理评估不常用的方法是A、调查法 B、晤谈法 C、评定量表 D、心理测验法
沟通管理是创造和提升企业精神和企业文化,完成企业管理根本目标的主要方式和工具,下
最新回复
(
0
)