首页
登录
职称英语
共用题干 The Mysteries of NazcaIn the deser
共用题干 The Mysteries of NazcaIn the deser
资格题库
2022-08-02
10
问题
共用题干The Mysteries of Nazca
In the desert of Peru,300 kilometers from Lima,one of the most unusual artworks in the world has
mystified(迷惑)people for decades._________ (46 ) But from high above,these marks are huge images
of birds,fish,seashells,all beautifully carved into the earth.
The Nazca lines are so difficult to see from the ground that they weren't discovered until the 1930s,
when pilots spotted them while flying over the area. In all,there are about 70 different human and animal
figures on the plain,along with 900 triangles,circles,and lines.
Researchers have figured out that the lines are at least 1,500 years old,but their purpose is still a
mystery.__________(47)However,it would probably be very tricky to land a spaceship in the middle of
pictures of dogs and monkeys.
In the 1940s,an American explorer named Paul Kosok suggested that the drawings are a chronicle(记
录)of the movement of the stars and planets._________(48)Later,an astronomer tested his theory with
a computer,but he couldn' t find any relation between the lines and movements in space.
Another explanation is that the lines may have been made for religious reasons.British researcher Tony
Morrison investigated the customs of people in the Andes Mountain and learned that they sometimes pray by
the side of the road.It's possible that in the past,the lines of Nazca were created for a similar purpose.
_________(49)But the local people have never constructed anything this big.
Recently,two other scientists,David Johnson and Steve Mabee,have speculated that lines could have
been related to water. Nazca is one of the driest places in the world and receives only 2cm of rain every year.
While Johnson was searching for ancient water sources in the area,he noticed that some waterways built by
ancient people were connected with the lines.Johnson believes that the Nazca lines are a giant map of the
underground water in the area._________(50)_________(47)A:Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.B:The largest picture may have been the sites for special ceremonies.C:He called Nazca"the largest astronomy book in the world".D:A Swiss writer named Erich von Daniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place for UFOs.E:Other scientists are now searching for evidence to prove this.F:Seen from the ground,it looks like lines scratched into the earth.
选项
_________(47)
A:Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.
B:The largest picture may have been the sites for special ceremonies.
C:He called Nazca"the largest astronomy book in the world".
D:A Swiss writer named Erich von Daniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place for UFOs.
E:Other scientists are now searching for evidence to prove this.
F:Seen from the ground,it looks like lines scratched into the earth.
答案
D
解析
此空下文内容的视角转向了高处,即high above,空格处的视角应该是地面,故选F。
由此空下文的转折词however可知,此空的内容和某种飞行器着陆的情况相关,故选D。
由下文一句的关键词astronomer可知,本段对奇异图案的猜想和天文学相关,故选C。
本段对纳斯卡的神奇图案做出了和宗教相关的解释。这些图案可能是古时的人们祈 祷所用到的,因此这些巨幅图案可能是一些特殊仪式的现场,故选B。
3~6段从不同角度对纳斯卡的神秘图案进行了解释,但相继被后续的反证推翻,本段 只是提出了另外一种假设,因此下文应该提及相关的证据,故选E。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1491095.html
本试题收录于:
理工A题库理工类分类
理工A
理工类
相关试题推荐
共用题干 HowTechnologyPushesDownPrices1
共用题干 InSports,RedistheWinningColor
共用题干 InSports,RedistheWinningColor
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraf
随机试题
[audioFiles]audio_etoefz_007(20051)[/audioFiles]A、Shehasn’tfinishedherpaper
Prices______,inresponsetoharvests,naturaldisastersandpoliticalinstabi
Theageofrequiringretirementincompaniesshouldberaised,andso【M1】__
液体药剂常用分散媒中,具有良好防冻作用并有万能溶媒之称的是A.液状石蜡B.水C.
患者女性,16岁,因急性心肌炎入院,患者意识清醒,语言表达准确,此时收集资料的直
2020年11月,经统计可知,北京轨道交通路网运营线路达23条,总里程699.3
凡企业进行正常生产经营所需的各类人员都应包括在定员范围内,包括( )。A.二线
企业内分工可以(),从而提高生产效率。A.降低损耗 B.减少投入,增加
案例一: 一般资料:?求助者,男性,30岁,公司职员。 案例介绍:求助者由
(2020年真题)由于供应商不提供商业信用,公司需要准备足够多的现金以满足材料采
最新回复
(
0
)