首页
登录
学历类
Robots came into the world as a literary
Robots came into the world as a literary
最全题库
2022-08-02
69
问题
Robots came into the world as a literary device whereby the writers and film-makers of the early 20th centu0'could explore their hopes and fears about technology,as the era of the automobile,telephone and aeroplane picked up its reckless jazz-age speed.From Fritz Lang's Metropolis and Isaac Asimov's l,Robot to WALL-E and the Terrnirator films,and in countless repetitions in between,they have succeeded admirably in their task.41.Since moving from the page and screen lo real life,robots have been a mild disappointment.They do some things that humans cannot do themselves,like exploring Mars,and a host of things people do not much want to do,like dealing with unexploded bombs or vacuuming floors.And they are very useful in bits of manufacturing.But reliable robots-especially ones required to work beyond the safety cages of a factory flom-have proved hard to make,and robots are still pretty stupid.So although they fascinate people,they have not yet made much of a mark on the world 42.That seems about to change.The exponential growth in the power of silicon chips,digital sensors and high-bandwidth communications improves robots just as it improves all sorts of other products.And,as our special report this week explains,three other factors are at play.43.One is that robotics R&D is getting easier.New shared standards make good ideas easily porta-ble from one robot platform to another.And accumulated know-how means that building such plat-forms is Setting a lot cheaper.A robot like Rethink Robotics's Baxter,with two arms and a remarkably easy,inLuiLive proyammrng interface,would have been barely conceivable ten years ago.Now you can buy one for$25,000.44.A second factor is investment.The biggest robot news of 2013 was that Goog1e bought eight promising robot startups.Rich and well led and with access to world-beating expertise in cloud computing and artificial intelligence,both highly relevant,Google's robot programme promises the possibility of something spectacular-though no one outside the company knows what that might be.Amazon,too,is betting on robots,both to automate its warehouses and,more speculaLively,to make deliveries by drone.In South Korea and elsewhere companies are movinS robot technology to new areas of manufacturing and other services.Venture capitalists see a much better chance of a profitable exit from a robotics srartup than they used to.45.The third factor is imagination.In the past few years,clever companies have seen ways to make robots work.Now more people will grasp how a robotic attribute such as high precision or fast reac-tions or independent locomotion can be integrated into a profitable business;eventually some of them will build mass markets.Aerial robots-drones-may be in the vanguarcl here.They willlet farmers tend their crops in new ways,give citizens,journalists and broadcasters new perspectives on events big and small,monitor traffic and fires,look for infrastniccure in need of repair and much more besides.41选?A.Robots Come from Lhe Movies.B.Development of Robots Is Fast.C.Google Enters the Robot Industry.D.Robots Today Are Not Impressive EnouS;h.
选项
A.Robots Come from Lhe Movies.
B.Development of Robots Is Fast.
C.Google Enters the Robot Industry.
D.Robots Today Are Not Impressive EnouS;h.
答案
D
解析
本段主旨出现在首句Since moving from the page and screen toreal life,robots have been a mild disappointment.“从书本和屏幕里到现实生活中,机器人不免有点令人失望。”本段最后一句再次指出:So although they fascinate people,they have not yet made much of a mark on the world.“尽管人们喜爱机器人,但是它们还未在世界上留下很多印迹。”而倒数第二句还提到:robots are slill pretty slupid“机器人还不够智能”,所有这些都在告诉我们该段大意:如今的机器人还不够先进。只有[D]项Robots Today Are Nol Impressive Enough“如今的机器人还不够令人印象深刻”与之相符,故本题答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2700629.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Robotscameintotheworldasaliterary
Robotscameintotheworldasaliterary
Robotscameintotheworldasaliterary
Robotscameintotheworldasaliterary
Robotscameintotheworldasaliterary
随机试题
RobertSpring,a19thcenturyforger,wassogoodathisprofessionthathe
Theirdemandforapayrisehasnottheslightest______ofbeingmet.A、prospect
责任保险的承保责任范围与民事损害赔偿责任范围()。A.完全一致 B.不完全
“我们假定教育的目的在于使个人能继续他们的教育,或者说,学习的目的和报酬是继续不
某基础工程开挖与浇筑混凝土共两个施工过程在4个施工段组织流水施工,流水节拍值分别
患者食欲减退,乏力。查体:全身及巩膜黄染,胆囊明显肿大,无压痛。应首先考虑的是A
枳术丸的主治证是A.脾虚食积证 B.脾虚气滞,饮食停聚。胸脘痞满,不思饮食
下述儿茶酚胺对心肌的作用,哪一项是错误的A.减少自律细胞4期的If内向离子流
(2016年真题)患者,男,46岁,诊断为低钾血症,心电图显示正常心律,若外周静
女,30岁。肛周疼痛3天,排便时加重。查体:肛门左侧局部压痛,有波动感。血WBC
最新回复
(
0
)