首页
登录
学历类
Text 2 Tropical rain pounds on the roof
Text 2 Tropical rain pounds on the roof
考试题库
2022-08-02
65
问题
Text 2 Tropical rain pounds on the roof of a cavernous warehouse near Jakarta,Indonesia's capital.Inside,youngsters in orange T-shirts haul around clothes,luggage and electrical goods for Lazada,an ecommerce finn,which has just moved in.The 12,000 square metre space is three times the size of the old one,but it already looks full.Three years ago Lazada's entire stock filled a storeroom the size of a studio flat,recalls Magnus Ekbom,its twenty-something boss in Indonesia.Internet shopping accounts for less than l%of all purchases in South-East Asia-a region twice as populous as America,where the proporlion is nearly 10%.But surging smartphone use and a broadening middle class mean the market is set to multiply:perhaps five fold by 2018,reckons Frost&Sullivan,a consulting firm.Since it launched in 2012 Lazada has laid claim to six South-East Asian countries,largely unchallenged by e-commerce giants such as Amazon of the United States,Alibaba of China and Rakuten of Japan.It may soon have to fight them for its tenitory.Lazada was created by Rocket Internet,a Berlin-based investor that helps out startups designed to dominate emerging markets.Rocket still holds a 24%stake,though Lazada has now raised more than$600m from inveslors including Tesco,a Bntish grocer,and Temasek,a Singaporean sover-eign-wealth fund.These deals appear to value it at about$1.3 billion,which could well make it South-East Asia's dearesl technology firm.Like other Rocket companies,Lazada is run by a group of young European emigranLs,plucked from finance and consuhing.It seems ready to stomach years oflosses.In the first half of 2014-Lhe only recent period for which results are available-it lost$50m before interest and tax,on revenues of$60m.Again like other Rocket comparues,its critics say it is just a copycat,in this case a mere clone of Amazon.Lazada's bosses say such charges underestimate the sophistication and ambition required to succeed in places such as Thailand,Indonesia,the Philippines and Vietnam.Online marketing is trickier there than in America or Europe,because locals use a much wider variety of search and social-media sites.The region's diversity means constant adjustment of online portals to suit local languages and cultures.It also means batding a hotch potch of customs rules.According to Frost&Sullivan,online shopping market in Southeast Asia may_____A.attract e-commerce giantsB.benefit the middle classC.double in 8 few yearsD.be greatly expanded
选项
A.attract e-commerce giants
B.benefit the middle class
C.double in 8 few years
D.be greatly expanded
答案
D
解析
细节题。根据Frost&Sullivan定位到第二段第四行;而online shopping market in Southeast Asia对应该段第一句。答案句为第二句:But surging smartphone use and a broadening middle class mean the market is set to multiply;perhaps five fold by 2018,reckons Frost&Sullivan.a consulting firm.其中the market指的就是online shopping market in Southeast Asia;故答案关键为:the m8rket is set to multiply;perhaps five fold by 2018...该句大意为‘‘这个市场势必会扩大,到2018年将扩大5倍”。与答案句接近的选项是[D]be greatly expanded“大大扩张”。选项[A]attract e-commercegiants“吸引电商巨头”;[B]benefit the middle class“有利于中产阶级”;[C]double in a few years“在几年内翻倍”;这三个选项均与答案句无法同义替换,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2700489.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2Tropicalrainpoundsontheroof
Text2Tropicalrainpoundsontheroof
Text2Tropicalrainpoundsontheroof
Text2Tropicalrainpoundsontheroof
Text2Tropicalrainpoundsontheroof
随机试题
Youmustpackplentyoffoodforthejourney.______,youwillneedwarmclothes
HowtoBeanExpertI.Backgroundinformationaboutthe
TheNewestAddictionsonCampusAPrincetonfreshman
BilingualeducationiscontroversialintheUnitedStates.【C1】______,agrow
关于该疾病正确的描述包括A.CT是确诊蛛网膜下腔出血敏感且安全的首选方法 B
弥漫性毛细血管内增生性肾小球肾炎增生的细胞主要是()A.壁层上皮细胞
我国现行的学制改革包括()A.重视发展学前教育 B.全面普及义务教育 C.
妊娠期妇女乳房的特点是A.大量雌激素刺激乳腺腺泡发育,乳房明显增大 B.大量孕
排中律的内容是在同一时间、同一方面、同一条件下,对于同一对象的两个相互矛盾的思想
最新回复
(
0
)