首页
登录
学历类
It is true that CEO pay has gone up-top
It is true that CEO pay has gone up-top
免费题库
2022-08-02
51
问题
It is true that CEO pay has gone up-top ones may make 300 times the pay of typical workers on average,and since the mid-1970s CEO pay for large publicly traded American corporations has,by varying estimates,gone up by about 500%The typical CEO of a top American corporation now makes about S18.9 million a year.The best model for understanding the growth of CEO pay is that of limited CEO talent in a world where business opportunities for the top firms are growing rapidly.The efforts of America's highest-earning 1%have been one of the more dynamic elements of the global economy.It's not popular to say,but one reason their pay has gone up so much is that CEOs really have upped their game relative to many other workers in the U.S.economy.Today's CEO,at least for major American firms,must have many mere skills than simply being able to“run the company"CEOs must have a good sense of financial markets and maybe even how the company should trade in them.They also need better public relations skills than their predecessors,as the costs of even a minor slipup can be significant.Then there's the fact that large American companies are much more globalized than ever before,with supply chains spread across a larger number of countries.To lead in that system requires knowledge that is farly mind-boggling plus,virtually all major American companies are beyond this major CEOs still have to do all the day-to-day work they have always done.The common idea that high CEO pay is mainly about ripping people off doesn't explain history very well.By most measures,corporate governmance has become a lot tighter and more rigorous since the 1970s.Yet it is principally during this period of stronger govemnance that CEO pay has been high and rising.That suggests it is in the broader corporate interest to recruit top candidates for increasingly tough jobs.”Furthermore,the highest CEO salaries are paid to outside candidates,not to the cozy insider picks,another sign that high CEO pay is not some kind of depredation at the expense of the rest of the company.And the stock market reacts positively when companies tie CEO pay to,say,stock prices,a sign that those practices build up corporate value not just for the CEO.High CEO pay can be justified by the fact that it helps______A.confirm the status of CEOsB.motivate inside candidatesC.boost the efficiency of CEOsD.increase corporate value
选项
A.confirm the status of CEOs
B.motivate inside candidates
C.boost the efficiency of CEOs
D.increase corporate value
答案
D
解析
本题目为细节题,考察具体细节。根据题干关键词High CEO pay及顺序出题规则,继续看尾段,定位句是And the stock market reacts positively when companies tie CEO pay to,say,stock prices,a sign that those practices build up corporate value not just for the CEO.当公司把首席执行官的薪酬与股票价格挂钩时,股票市场的反应是积极的,这表明这些做法不仅为首席执行官带来机制,而且创造了公司价值。正确答案D increase corporate value增加公司价值,是原文内容的替换表达。干扰项A的confirm the status of CEOs证实CEO的地位,定位段并未提到,属于无中生有。选项B的motivate inside candidates激发内部候选人的积极性,文中尾段首句首席执行官的最高薪水是付给外部候选人的,而不是付给那些舒适的内部人选,属于偷换概念。选项C的boost the efficiency of CEOs提高CEO的效率,定位段未提到,属于无中生有。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2700373.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
ItistruethatCEOpayhasgoneup-top
ItistruethatCEOpayhasgoneup-top
ItistruethatCEOpayhasgoneup-top
ItistruethatCEOpayhasgoneup-top
ItistruethatCEOpayhasgoneup-top
随机试题
WhichofthefollowingisNOTmentionedintheunfairtradingpracticestobead
[originaltext]M:Doctor,I’mwonderinghowtotakethemedicine.W:Threetimes
Doingmorningexerciseshashelpedtoimproveherhealth,______?A、isn’titB、ha
[originaltext]M:CliftonPoliceOffice.CanIhelpyou?W:Yes.It’saboutmyd
心室肌细胞动作电位0期的形成是因为()
对证人的交叉询问属于哪一种证据?()A.意见证据 B.传闻证据 C.最佳
使用外用糖皮质激素时应注意A.病情控制后用药次数应减至最小量 B.如皮肤合并感
在利润损失保险合同中,若赔偿期限确定为18个月,则企业投保的保险金额应该是本年度
根据《标准施工招标文件》的施工合同文本通用合同条款,支付管理中的“合同价格”是指
根据《中华人民共和国水法》,下列( )不属于禁止堆放阻碍行洪的物体和种植阻碍行
最新回复
(
0
)