首页
登录
学历类
Text 3 That everyone’s too busy these da
Text 3 That everyone’s too busy these da
资格题库
2022-08-02
49
问题
Text 3 That everyone’s too busy these days is a cliché.But one specific complaint is made especially mournfully:There’s never any time to read.What makes the problem thornier is that the usual time-management techniques don’t seem sufficient.The web’s full of articles offering tips on making time to read:“Give up TV”or“Carry a book with you at all times”But in my experience,using such methods to free up the odd 30 minutes doesn’t work.Sit down to read and the flywheel of work-related thoughts keeps spinning-or else you’re so exhausted that a challenging book’s the last thing you need.The modern mind,Tim Parks,a novelist and critic,writes,“is overwhelmingly inclined toward communication…It is not simply that one is interrupted;it is that one is actually inclined to interruption”.Deep reading requires not just time,but a special kind of time which can’t be obtained merely by becoming more efficient.In fact,“becoming more efficient”is part of the problem.Thinking of time as a resource to be maximised means you approach it instrumentally,judging any given moment as well spent only in so far as it advances progress toward some goal immersive reading,by contrast,depends on being willing to risk inefficiency,goallessness,even time-wasting.Try to slot it as a to-do list item and you’ll manage only goal-focused reading-useful,sometimes,but not the most fulfilling kind.“The future comes at us like empty bottles along an unstoppable and nearly infinite conveyor belt,”writes Gary Eberle in his book Sacred Time,and“we feel a pressure to fill these different-sized bottles(days,hours,minutes)as they pass,for if they get by without being filled,we will have wasted them”.No mind-set could be worse for losing yourself in a book.So what does work?Perhaps surprisingly,scheduling regular times for reading.You’d think this might fuel the efficiency mind-set,but in fact,Eberle notes,such ritualistic behaviour helps us“step outside time’s flow”into“soul time”.You could limit distractions by reading only physical books,or on single-purpose e-readers.“Carry a book with you at all times”can actually work,too-providing you dip in often enough,so that reading becomes the default state from which you temporarily surface to take care of business,before dropping back down.On a really good day,it no longer feels as if you’re“making time to read,”but just reading,and making time for everything else.The“empty bottles”metaphor illustrates that people feel a pressure to_____A.update their to-do listsB.make passing time fulfillingC.carry their plans throughD.pursue carefree reading
选项
A.update their to-do lists
B.make passing time fulfilling
C.carry their plans through
D.pursue carefree reading
答案
B
解析
根据题干关键词“empty bottles”和pressure可以定位到第三段第五句。该句中作者引用作家厄博尔雷的话,说时间犹如传送带上不断移来的空瓶子,人们感觉到一种压力,因为需要把它们填满,否则就是浪费了时间。由此可见,正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2700048.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
FiveWaystoWinOverEveryoneintheOf
FiveWaystoWinOverEveryoneintheOf
FiveWaystoWinOverEveryoneintheOf
FiveWaystoWinOverEveryoneintheOf
FiveWaystoWinOverEveryoneintheOf
Text3Thateveryone’stoobusytheseda
Text3Thateveryone’stoobusytheseda
Text3Thateveryone’stoobusytheseda
Text3Thateveryone’stoobusytheseda
Text3Thateveryone’stoobusytheseda
随机试题
Thehousetheyhaveboughtisinverybadrepair.Theoldboilerinthekitchen
DouglasAdams,thelatelamentedauthorofTheHitchhiker’sGuidetotheGal
(2016年)纳税人对税务机关的下列行为不服时,可以申请行政诉讼的有( )。A.
A.MRI血管造影 B.水成像 C.MRI对比增强检查 D.功能性MRI成
关于QDII基金的募集认购,以下表述错误的是()A.基金管理人必须具备合格境内
血培养应采用的抗凝剂是A:乙二胺四乙酸(EDTA)B:枸橼酸钠C:草酸盐D
对企业培训计划的制订和执行起到决定作用的是()。A.企业资源 B.企业
肾盂肾炎的病变有如下特点A.病变主要存在于肾间质 B.由细菌直接感染引起 C
期货从业人员违反有关法律、法规、规章或者《期货从业人员执行行为准则(修订)》规定
根据税收征收管理法律制度规定,下列属于需要办理注销税务登记的情形有()。A
最新回复
(
0
)