首页
登录
学历类
Text 3 At first glance the patriarchy ap
Text 3 At first glance the patriarchy ap
资格题库
2022-08-02
38
问题
Text 3 At first glance the patriarchy appears to be thriving.More than 90%of presidents and prime ministers are male,as are nearly all big corporate bosses.Men dominate finance,technology,films,sports,music and even stand-up comedy.In much of the world they still enjoy social and legal privileges simply because they have a Y chromosome.So it might seem odd to worry about the plight of men.Yet there is plenty of cause for concern.Men cluster at the bottom as well as the top.They are far more likely than women to be jailed,estranged from their children,or to kill themselves.They eam fewer university degrees than women.Boys in the developed world are 50%more likely to flunk basic maths,reading and science entirely.What can be done?Part of the solution lies in a change in cultural attitudes.Over the past generation,middte-class men have leamed that they need to help with child care,and have changed their behaviour.Working-class men need to catch up.Women have learned that they can be SUfgeons and physicists without losing their femininity.Men need to understand that traditional manual jobs arc not coming back,and that they can be nurses or hairdressers without losing their masculinity.Policymakers also need to lend a hand,because foolish laws are making the problem worse.America reduces the supply of marriageable men by locking up millions of young males for non-violent offences and then making it hard for them to find work when they get out(in Georgia,for example,felons are barred from feeding pigs,fighting fires or working in funeral homes).A number of rich countries discourage poor people from marrying or cohabiting by cutting their benefits ifthey do.More generally,schools need to become more boy-friendly.They should recognise that boys like to rush around more than girls do:it's better to give them lots of organised sports and energy-eating games than to dose them with Ritalin or tell them off for fidgeting.They need to provide more male role models:employing more male teachers in primary schools will both supply boys with a male to whom they can relate and demonstrate that men can be teachers as well as firefighters.The growing equality of the sexes is one of the biggest achievements of the post-war era:people have greater opportunities than ever before to achieve their ambitions regardless of their gender.But some men have failed to cope with this new world.It is time to give them a hand.In what way can man change in attitude?A.Way of thinking.B.Moral bottom line.C.Cultural difference.D.Manners of working.
选项
A.Way of thinking.
B.Moral bottom line.
C.Cultural difference.
D.Manners of working.
答案
D
解析
事实细节题。根据定位词定位到文章的第三段,段首处已经体现了题目中的内容,而根据结尾处的Men need to understand that traditional manualjobs are not coming back,and that they can be nurses or hardressers without losing their masculiruty.(男性要明白,传统体力工作一去不复返,他们也可以在不舍弃阳刚之气的同时成为护士或美发师。)可知,工作方式的改变也是解决措施,故D项为正确选项。【干扰排除】剩余选项的含义为:思维方式、道德底线、文化差异,这些概念在客观事实上说得通,但是在段落中没有体现,因此应当排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2699465.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Atfirstglancethepatriarchyap
Text3Atfirstglancethepatriarchyap
Text3Atfirstglancethepatriarchyap
Text3Atfirstglancethepatriarchyap
Text3Atfirstglancethepatriarchyap
Heglanceshumorouslyatherfromabove
随机试题
[img]2016m8s/ct_ehbm_ehbreadx_0445_201607[/img][br]Howshouldyouadjustthew
Inthissection,youareaskedtowriteanessayaccordingtothetopic:TheSign
某公司采用WindowsServer2003操作系统搭建该公司的企业网站,要
男性,61岁,患梗阻性黄疸,行ERCP检查后出现腹部持续性疼痛,血清淀粉酶升高,
高等学历教育分为专科教育、_________和___________。
脂肪酸β氧化的过程是A.脱氢→加水→再脱氢→硫解B.脱氢→再脱氢→加水→硫解C.
—节好课的基本要求是:_、内容正确、方法得当、表达清晰、气氛热烈。
在商业银行的贷款中,以设备的更新改造或增添固定资产等为目的的贷款指的是()。A
(2017年真题)下列进度计划表中,属于建设单位计划系统中工程项目建设总进度计划
涉及结构安全的试件及有关材料,应按规定进行( )。A.现场检查验收 B.抽样
最新回复
(
0
)