首页
登录
学历类
Text 2 MPs are to investigate the enviro
Text 2 MPs are to investigate the enviro
题库
2022-08-02
48
问题
Text 2 MPs are to investigate the environmental impact of throwaway"fast fashion"in the UK amid growing concerns that the multi-billion pound industry is wasting valuable resources and contributing to climate change.The inquiry,launched on Friday by the House of Commons environmental audit committee,will explore the carbon impact,resource use and water footprint of clothing throughout its lifecycle and supply chain.Inviting evidence on how the influential sector should remodel itself to be both"thriving and sustainable",it will look at how improved recycling rates of clothing could slash waste and pollution."Fashion shouldn't cost the Earth,"said Mary Creagh MP,chair of the committee."But the way we design,make and discard clothes has a huge environmental impact.Producing clothes requires climate-changing emissions.Every time we put on a wash,thousands of plastic fibres wash down the drain into the oceans.We don't know where or how to recycle end-of-life clothing."Despite recent troubles on the UK high street,the fashion sector has continued to grow.According to the British Fashion Council,the UK fashion industry contributed~28.lbn to national GDP in 2015,up from£21bn in 2009.But the globalised market for fashion manufacturing has facilitated a"fast fashion"phenomenon:a proliferation of cheap and cheerful clothing,with quick turnover that encourages consumers to keep buying,the committee warns.The raw materials used to manufacture clothes require land and water,or extraction of fossil fuels,while carbon dioxide is emitted throughout the clothing supply chain and some chemical dyes,finishes and coatings may be toxic.Research has found that plastic microfibres in clothing are released when they are washed,and enter rivers,the ocean and even the food chain.Last year the fashion designer Stella McCartney condemned her own industry as"incredibly wasteful and harmful to the environment."A report from the Ellen MacArthur Foundation put the annual cost to the UK economy of landfilling clothing and household textiles at about~82m.It wamed that if the global fashion industry continues on its current growth path,it could use more than a quarter of the world's annual carbon budget by 2050.Key to the inquiry is how consumers could be encouraged to buy fewer clothes,reuse clothes and think about how best to dispose of clothes when they are no longer wanted.An estimated 300,000 tonnes of fashion waste goes straight into lan曲ll each year,despite growing efforis to encourage consumers to recycle their worn and unwanted clothing.The most suitable title for this text would be____A.MPs to Encourage Recycle ofUsed ClothesB.MPs to Explain the"Fast Fashion"PhenomenonC.MPs to Illustrate the Environmental Issues Caused by ClothesD.MPs to Examine Environmental Footprint of UK Fashion Industry
选项
A.MPs to Encourage Recycle ofUsed Clothes
B.MPs to Explain the"Fast Fashion"Phenomenon
C.MPs to Illustrate the Environmental Issues Caused by Clothes
D.MPs to Examine Environmental Footprint of UK Fashion Industry
答案
D
解析
主旨大意题。本文主要讲述的是英国“快速时尚”现象,也就是时装行业对环境造成的影响及解决办法,故D项最符合题意。【干扰排除】A项,回收旧衣服只是解决环境问题的其中一项措施,并不是文章主旨,故排除;B项,文章不仅解释“快速时尚”现象,主要是调查并找到解决办法,故排除;C项比较片面,不能准确表达本文主旨,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2699450.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Directions:Theenvironmentprotectioncl
Text2MPsaretoinvestigatetheenviro
Text2MPsaretoinvestigatetheenviro
Text2MPsaretoinvestigatetheenviro
Text2MPsaretoinvestigatetheenviro
Text2MPsaretoinvestigatetheenviro
随机试题
Whilelongwalksaregreat,campingforseveraldaysisabetter,more【C1】__
SinceearlyNovember,casesofH1N1havecontinuedtodeclinenationwide,an
BasictoanyunderstandingofCanadainthe20yearsaftertheSecondWorld
C
男性,45岁,不规则发热3个月,伴右下腹胀痛。颈部可见蜘蛛痣,肝肋下4cm,质硬
在肝内代谢可生成酮体的是A.葡萄糖B.脂肪酸C.核苷酸D.磷酸肌酸E.氨基酸
国际劳工组织的最高权利机关是()。A.国际劳工组织理事会 B.国际劳工局 C
位于第一跖趾关节赤白肉际处的穴位是( )。A.太白 B.束骨 C.侠溪
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
居民搬迁入户调查评价包括()。A.地方民政部门负责超转人员的管理安置落实情
最新回复
(
0
)