首页
登录
学历类
Text 2 In 1946,a 23-year-old Army vetera
Text 2 In 1946,a 23-year-old Army vetera
考试题库
2022-08-02
41
问题
Text 2 In 1946,a 23-year-old Army veteran named John Goodenough headed to the University of Chicago with a dream of studying physics.When he arrived,a professor warned him that he was already too old to succeed in the field.But Dr.Goodenough ignored the professor's advice and today,at 94,has just set the tech industry abuzz with his blazing creativity.He and his team at the University of Texas at Austin filed a patent application on a new kind of battery that,if it works as promised,would be so cheap,lightweight and safe that it would revolutionize electric cars and kill off petroleum-fueled vehicles.We tend to assume that creativity fades with age.But Dr.Goodenough's story suggests that some people actually become more creative as they grow older.A 2016 Information Technology and Innovation Foundation study found that inventors peak in their late 40s and tend to be highly productive in the last half of their careers.Similarly,professors at the Georgia Institute of Technology,who studied data about patent holders,found that,in the United States,the average inventor sends in his or her application to the patent office at age 47,and that the highest-value patents ofien come from the oldest inventors-those over the age of 55.John P.Walsh,one of the professors,joked that the Patent Office should give a"senior discount"since"there's clear evidence that people with seniority are making important contributions to invention."A study ofNobel physics laureates found that,since the 1980s,they bave made their discoveries,on average,at age 50.The peak of creativity for Nobel winners is getting higher every year.For many years,oddsmakers have predicted that Dr.Goodenough would win the Nobel Prize,but so far the call from Stockholm has not come.You might call him the Susan Lucci of chemistry.If he finally does prevail,he could be the oldest person ever to receive the Nobel.The more I talked to Dr.Goodenough,the more I wondered if his brilliance was directly tied to his age.After all,he has been thinking about energy problems longer than just about anyone else on the planet.When I asked him about his late-life success,he said:"Some of us are turtles;we crawl and struggle along,and we haven't maybe figured it out by the time we're 30.But the turtles have to keep on walking."28.Which of the following could most probably have happened to Susan Lucci?A.She is a Nobel Laureate in chemistry.B.She is the oldest person receiving Nobel Prize.C.She is too unlucky to win the Prize.D.She stopped her works in chemistry.
选项
A.She is a Nobel Laureate in chemistry.
B.She is the oldest person receiving Nobel Prize.
C.She is too unlucky to win the Prize.
D.She stopped her works in chemistry.
答案
C
解析
推理判断题。根据Susan Lucci定位到文章第三段倒数第二句,在该句的上文中提到,人们一直认为古德勒夫博士会获得诺贝尔奖,但获奖电话却迟迟没有打来,而该句在说“你可以把他称为化学界的苏珊-露西”。南该句可以反推出苏珊·露西和古德勒夫一样,也是由于不够幸运而未获得诺贝尔奖,故选C项。【干扰排除】A项“她是诺贝尔化学奖得主”为颠倒事实;B项“她是年龄最大的诺贝尔奖获得者”、D项“她中止了在化学领域的工作”为事实错误,原文均未提及,且不可推出,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2697377.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2In1946,a23-year-oldArmyvetera
Text2In1946,a23-year-oldArmyvetera
Text2In1946,a23-year-oldArmyvetera
Text2In1946,a23-year-oldArmyvetera
Text2In1946,a23-year-oldArmyvetera
随机试题
InAmsterdam(阿姆斯特丹),thecapitalofHolland,thereisanunusualChildrenResta
WhatsortofpainterwasRembrandtatthebeginningofhiscareer?[originaltext
Itseemsthatphysicalactivitiesinevitably______,whichimprovesfitness.[or
ItsuddenlyoccurredtomethatthiswasanactIcouldneverdo.A、我突然学会了一个我原来从来
Indiaistheworld’sbiggestgoldconsumer,butthecountry’spassionforth
无论是银行本身的跨国经营,还是商业银行与外国代理行或客户的业务往来,都势必要与一
缺铁性贫血实验室检查最可靠的是:A.MCV,MCHC B.血清铁 C.
()是指由于一些随机因素使得建筑物承受的荷载。A.永久荷载 B.必然荷载
甲深夜进入小超市,持枪胁迫正在椅子上睡觉的店员乙交出现金,乙说“钱在收款机里,只
(2018年真题)将无力支付的商业承兑票据转为企业的应付账款,对会计等式的影响是
最新回复
(
0
)