首页
登录
学历类
The small number of newborn babies, whic
The small number of newborn babies, whic
资格题库
2022-08-02
98
问题
The small number of newborn babies, which .has been caused by high price and the changing social situation of women, is one of the most serious problems in Asia. When people talk about it, you can hear a word invented in Japan, "DINKS", which means Double Income No Kids. In many major Asian cities like Seoul, Singapore, and Tokyo, the cost of a house is extremely high. A young couple who want to buy their own house may have to pay about $ 300,000 (though prices have fallen). For a flat with one bedroom, one dining-room, a kitchen, and a bathroom, the couple will pay about $ 900 a month. What's more, if they want to have a child, the child's education is very expensive. For example, most kindergarten charges are at least $ 5,000 a year. In such a situation, it's difficult to afford children. The number of married women who want to continue working increases rapidly because they enjoy their jobs. However, if they want to have children, they immediately have serious problems. Though most companies allow women to leave their job for a short time to have a baby, they expect women with babies to gave up their jobs. In short, if they want to bring up children properly, both parents have to work, but it is hard for mothers to work. Indeed, women who want to continue working have to choose between having children or keeping their jobs. In a word, Asian governments must take steps to improve the present situation as soon as possible.The writer seems to believe that Asian governments should ____.( )A. let women stay at home and have a babyB. allow only one of the parents to go out to workC. care for the growing needs of women for jobsD. punish the companies that permit women to leave
选项
A. let women stay at home and have a baby
B. allow only one of the parents to go out to work
C. care for the growing needs of women for jobs
D. punish the companies that permit women to leave
答案
C
解析
文章通篇叙述的是亚洲妇女的两难境地,从最后一段可看出作者的观点是C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2673581.html
本试题收录于:
英语专升本题库专升本成考分类
英语专升本
专升本成考
相关试题推荐
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
ThenumberofspeakersofEnglishinSha
Thesmallnumberofnewbornbabies,whic
Thesmallnumberofnewbornbabies,whic
Mancangoonincreasinghisnumbersat
随机试题
Readthefollowingextractfromanarticleabouttheadvantagesofmakingthefi
BlackpeoplewerefirstbroughttoAmericafromAfricaas______.A、workersinfa
Flexibleworkinghourswerefirstlyusedbythe______.[br]Oneofthemainadv
InWashingtonD.C.,1600PennsylvaniaAvenueisaveryspecialaddress.It
[originaltext]Thousandsofpeoplelivinginvillagesclosesttothevolcano
苏轼的诗歌按题材内容可分为()。A.爱情诗 B.社会政事诗 C.山水景物诗
如果基金募集期限届满后不能成立,基金管理人要在()日内返还投资者已缴纳的款
在我国证券市场发展过程中,客户的证券交易结算资金在早期是由其经纪商负责管理。(
下列各项中,不属于存货“缺货成本”的是( )。A.材料供应中断造成的停工损失
(2021年真题)关于分部分项工程项目清单中“项目特征”的描述,下列说法正确的是
最新回复
(
0
)