首页
登录
学历类
Passage Four Thediscovery of a dwarfed(
Passage Four Thediscovery of a dwarfed(
考试题库
2022-08-02
57
问题
Passage FourThediscovery of a dwarfed(矮个子)"humanbeing"who lived in Flores,Indonesia,up to 18,000 years ago is changingthe way we think about the human family.This"Flores Human"was threefoot tall and her brain was smaller than that of the average chimp(黑猩猩),yet she and her relatives apparently lived fully human lives.They seem to have made tools,worked together to find food and cook it,andperhaps even burried their dead with ceremony.It was a major surprise to find tools associated with the newhuman family member.The tools are like those formerly seen only with Europeanfossils(化石)from our own species;Homo sapiens(智人);and the oldest of them were made 9,400 years ago.Homo sapiens isthought to have arrived in the island about 4,000 years ago,much too late tobe responsible for the tools.If this tiny human made the tools,then theinside structure(结构)of its brain must have been morelike our own than a chimp′s,despite being just a third the size of ours.This"new human"was suspected to be a dwarfed branch ofHomo erectus(直立人,).When creatures are separated in regionswith rare resources but few enemies,being big is a disadvantage,and evolutiontends to shrink them,a process known as island dwarfing.Could naturalselection make a human smaller while keeping--even improving--mental ability?Quite possibly,believes Christopher Wills of the University of California.Has the"Flores Human"even shown the ability oflanguage?"I find it difficult to imagine that people could make tools,use fire,and kill large animals without fairly advanced communication,"Wills says.Did"Flores Human"possess the basic components of humanculture--such as the burying of the dead with ceremony?Emiliano Bruner of theItalian Institute points out that Indonesia′s hot,wet environment is bad forfossilization.It is reasonable to assume,he says,that the 18,000-year-oldbones of the most complete Flores woman were well-preserved because she wasburied with special care.According to the passage,"Flores Human"__A.lived a partly human lifeB.was a branch of Homo sapiensC.used tools before Homo sapiens arrivedD.had a brain as large as a commonchimp's
选项
A.lived a partly human life
B.was a branch of Homo sapiens
C.used tools before Homo sapiens arrived
D.had a brain as large as a commonchimp's
答案
C
解析
依据在第二段中,比较隐蔽,根据“Homo sapiens is thought tohave arrived in the island about 4,000 years ago,much too late to be responsible for the tools.”可知答案为C项。也可以用排除法,A、B、D三项与文章内容矛盾。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2672841.html
本试题收录于:
英语专升本题库专升本成考分类
英语专升本
专升本成考
相关试题推荐
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
Foreachblankinthefollowingpassage,
随机试题
Thefollowingquestionspresentasentence,partofwhichorallofwhichisund
Togetsomeideaoftheamountofheatthesungivesoff,thinkaboutthis.I
Childrenhavebeensaidtohavebrain-injuredchildsyndrome,hyperactive(极度
Oneresearchhasshownthatpublicschoolteachersreceivesalariesalmostt
在工程网络计划执行过程中,如果只发现工作P出现进度拖延,且拖延的时间超过其总时差
类风湿因子阳性的临床意义是提示JIA患儿易发生A.严重关节炎致关节畸形 B.虹
最早提出腹痛病名的是A.《千金方》 B.《金匮要略》 C.《诸病源候论》
与病人交谈的方法,正确的是A.不要与病人有眼神的交流 B.及时纠正病人谈话的内
甲投资方案的标准差比乙投资方案的标准差大,如果甲、乙两方案的预期收益不同,则甲方
关于预付款,说法正确的是()。A.在预计竣工前4个月,将不再支付材料、设备
最新回复
(
0
)