首页
登录
学历类
Maria Mitchell(1818-1889),the first woma
Maria Mitchell(1818-1889),the first woma
考试题库
2022-08-02
47
问题
Maria Mitchell(1818-1889),the first woman astronomer(天文学家)in the United was born in Nantucket, Massachusetts. Her parents valued education and insisted on giving same quality of education that boys received. Her father, William Mitchell, was an astronomer and teacher himself. When he built his own school, Maria became a student and also a teaching assistant to him. At home, Maria's father taught her to watch the stars and other 'natural objects in space using his personal telescope(望远镜). Later she went to work at the library of the Nantucket Atheneum. Over the next twenty years, she further developed her interest in reading as many books as she could. She spent her nights watching the sky closely with her father. On October 1,1847, Maria discovered a comet(彗星)by merely using a two-inch telescope. Some years before, King Frederick VI of Denmark had set up prizes to each discoverer of a "telescopic comet ". The prize was to be given to the "first discoverer" of each such comet because comets were often discovered by more than one person. There was once a question of who should be the winner. As the story goes, Francesco de Vico had discovered the same comet two days later, but had reported it to the European official organization first. However, after some discussion this was settled in Mitchell's favor. She won the prize in 1848 and became a big name the world over. The comet was named "Miss Mitchell's Comet".What can be learnt about Maria's parents according to the text? ( )A. They came from low-income families. B. They gave Maria equal chance for education. C. They were both astronomers. D. They were both teachers.
选项
A. They came from low-income families.
B. They gave Maria equal chance for education.
C. They were both astronomers.
D. They were both teachers.
答案
B
解析
事实细节题。由第一段第二句可知,玛丽亚的父母非常重视教育问题,并且坚持为她提供与男孩同等质量的教育。故B正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/xueli/2664167.html
本试题收录于:
高起本和高起专英语题库高起本高起专成考分类
高起本和高起专英语
高起本高起专成考
相关试题推荐
MariaMitchell(1818-1889),thefirstwoma
MariaMitchell(1818-1889),thefirstwoma
MariaMitchell(1818-1889),thefirstwoma
MariaMitchell(1818-1889),thefirstwoma
随机试题
FromMondayuntilFriday【36】peoplearebusyworkingorstudying,butinthe
ItwasachillyNovembereveninginNewYorkCity,andmydaughterandIwere
Researchershavediscoveredthatdolphinsareabletomimichumanspeech.A、impor
WhowontheWorldCup1998footballgame?WhathappenedattheUnitedNation
Thegrainoutputofthisyearismuchhigherthan______oflastyear.A、thatB、s
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
[originaltext]M:Howlongisthetrip?W:It’s17hourstoParisandanother6
【B1】[br]【B17】A、transactionB、transitionC、transmissionD、transformationB煤炭加速了
沿河路基直接防护措施中,()使用范围比较广泛,可用于防护河岸或路基边坡,同时也
质量管理体系审核的主要活动通常不包括()。 A.文件评审B.现场审核的实施
最新回复
(
0
)