首页
登录
公务员类
The molecules of carbon dioxide in the E
The molecules of carbon dioxide in the E
考试题库
2022-08-02
166
问题
The molecules of carbon dioxide in the Earth’s atmosphere affect the heat balance of the Earth by acting as a one-way screen. Although these molecules allow radiation at visible wavelengths, where most of the energy of sunlight is concentrated, to pass through, they absorb some of the longer-wavelength, infrared emissions radiated from the Earth’s surface, radiation that would otherwise be transmitted back into space. For the Earth to maintain a constant average temperature, such emissions from the planet must balance incoming solar radiation. If there were no carbon dioxide in the atmosphere, heat would escape from the Earth much more easily. The surface temperature would be so much lower that the oceans might be a solid mass of ice. Today, however, the potential problem is too much carbon dioxide. The burning of fossil fuels and the clearing of forests have increased atmospheric carbon dioxide by about 15 percent in the last hundred years, and we continue to add carbon dioxide to the atmosphere. Could the increase in carbon dioxide cause a global rise in average temperature, and could such a rise have serious consequences for human society? Mathematical models that allow us to calculate the rise in temperature as a function of the increase indicate that the answer is probably yes. Under present conditions a temperature of -18℃ can be observed at an altitude of 5 to 6 kilometers above the Earth. Below this altitude (called the radiating level), the temperature increases by about 6℃ per kilometer approaching the Earth’s surface, where the average temperature is about 15℃. An increase in the amount of carbon dioxide means that there are more molecules of carbon dioxide to absorb infrared radiation. As the capacity of the atmosphere to absorb infrared radiation increases, the radiating level and the temperature of the surface must rise. One mathematical model predicts that doubling the atmospheric carbon dioxide would raise the global mean surface temperature by 2.5℃: This model assumes that the atmosphere’s relative humidity remains constant and the temperature decreases with altitude at a rate of 6.5℃ per kilometer. The assumption of constant relative humidity is important, because water vapor in the atmosphere is another efficient absorber of radiation at infrared wavelengths. Because warm air can hold more moisture than cool air, the relative humidity will be constant only if the amount of water vapor in the atmosphere increases as the temperature rises. Therefore, more infrared radiation would be absorbed and reradiated back to the Earth’s surface. The resultant warming at the surface could be expected to melt snow and ice, reducing the Earth’s reflectivity. More solar radiation would then be absorbed, leading to a further increase in temperature.The primary purpose of the passage is to _____.A.warn of the dangers of continued burning of fossil fuelsB.discuss the significance of the amount of carbon dioxide in the atmosphereC.demonstrate the usefulness of mathematical models in predicting long-range climatic changeD.describe the ways in which various atmospheric and climatic conditions contribute to the Earth’s weather
选项
A.warn of the dangers of continued burning of fossil fuels
B.discuss the significance of the amount of carbon dioxide in the atmosphere
C.demonstrate the usefulness of mathematical models in predicting long-range climatic change
D.describe the ways in which various atmospheric and climatic conditions contribute to the Earth’s weather
答案
B
解析
文章第一段讲述了大气中二氧化碳的存在对于保持地表温度平衡的重要作用,接着讲述了如今由于化石燃料的燃烧,使大气中的二氧化碳增多,从而对全球气温以及人类社会的影响,主要是为了强调二氧化碳在大气中的重要作用,因此B项最符合题意。A、C、D三项在文中都有所体现,但都不是文章主旨,因此不选。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/gongwuyuan/2635689.html
本试题收录于:
英语言文学 军队文职题库军队文职人员招聘分类
英语言文学 军队文职
军队文职人员招聘
相关试题推荐
ThemoleculesofcarbondioxideintheE
ThemoleculesofcarbondioxideintheE
ThemoleculesofcarbondioxideintheE
ThemoleculesofcarbondioxideintheE
ThemoleculesofcarbondioxideintheE
随机试题
Therecanbenoquestionaboutthedangersofheroinuse.Whatmaystartout
OneofthestrangestandmostfascinatingthingsaboutScotlandistheLoch
席勒在( )中,除了提出“游戏说”,还首次提出了“美育”这一概念。A.《美学》
下列选项中不属于国家土地所有权客体的是( )。A.城市的土地 B.农村和城
下列选项中关于招标控制价的说法,正确的是()。A.招标控制价应在招标文件中
《雨巷》原文: 撑着油纸伞,独自 彷徨在悠长、悠长 又寂寥的雨巷
A.协定处方B.法定处方C.验方D.时方E.经方从清代至今出现的方剂是
审计人员在审计抽样过程中,造成非抽样风险的原因有()。A.确定的样本量过少 B
按照《建设项目工程总承包合同示范文本(试行)》(GF-2011-0216),发包
()培训工作的重点是文化整合和价值观的统一。A.内部成长战略 B.外部成长战
最新回复
(
0
)