首页
登录
职称英语
Today, a high-level finance manager is just as likely to be a casual-looking
Today, a high-level finance manager is just as likely to be a casual-looking
游客
2025-04-19
45
管理
问题
Today, a high-level finance manager is just as likely to be a casual-looking 21-year-old as a balding executive. They have all either started their own companies or headed a division within an existing firm. Most are under 30.
Many of them share a tendency to think, speak and act fast. A detailed psychological study carried out recently on young business start-uppers aged over 25 revealed some common characteristics.
The head psychologist at the University of Northumbria, Dr.Martyn Dyer-Smith, says "We found that they are opportunists. They have that entrepreneurial ability to take whatever is in front of them and turn it to their advantage. Any fool can make US $ 2 if they are in the right place at the right time; what is much harder is to actually plan their business. Originally I had a hypothesis that they planned a long time ahead, but I was wrong. What I came across was a surprisingly short planning time. They took the opportunities when they came up."
What cannot be underestimated, though, is self-confidence.
"There is an amazing, almost abnormal, belief in themselves and(they)go very much on intuition." Says Dyer-Smith.
While there is no typical pattern to what puts someone in the fast lane, there are some common threads: living up to the expectations of parents, channeling excessive amounts of energy into business, or finding a way to overcome personal barriers such as dyslexia(a reading disability)or learning difficulties, for example.
The biggest surprise was the lack of young women. This was particularly unexpected, given the recent publicity about how girls are performing better than boys at school and becoming more confident and ambitious.
But young women are opting for more secure careers rather than gambling with their future. With only a handful of female role models, some girls are not even considering being their own boss, let alone working on a concept fresh out of school, according to Dr. Susan Vinnicombe, director of the Center for the Development of Women Business Leader. "Women are going more into the corporate structure and doing well there. But perhaps the reason that they are not doing business for themselves at an earlier age is because women’s attitudes are different. They perceive risk in a different way to men, who are not worried about borrowing huge amounts of money if it’s going to help their business in the long term. Women are more cautious and more hesitant," she says.
Vinnicombe sees the lack of female entrepreneurs as part of a larger problem about women and the IT industry. Given that the computer world is one of the key areas for growth, where youth is an asset, it is " remarkable" that so many women are missing out on it.
"The number of women in IT has actually dropped in the past 10 years. There is a real problem with attracting them to the IT industry, as girls don’t seem to want to do it at university. It’s become such a worrying issue that I know the government is looking into ways to attract them." [br] The passage shows that the author is______the present situation.
选项
A、critical of
B、amazed at
C、disappointed at
D、puzzled by
答案
B
解析
本题的四个选项中,只有B项为正确答案。这可从文中的内容推知,即作者在描述男性商人的特征时,进行的是正面的描述,当提及女性时,说这些人中缺乏女性,这是最令人吃惊的,并在后面分析了原因。因此amazed at“吃惊于……”正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4044690.html
相关试题推荐
Wearewritingtothemanager________therepairsrecentlycarriedoutattheabo
Industrialproductionmanagerscoordinatetheresourcesandactivitiesrequi
Industrialproductionmanagerscoordinatetheresourcesandactivitiesrequi
Thecompanywantstoavoidany______questionsaboutitsfinances.A、embarrassing
Thesalesmanagerwassoadamantaboutherideathatitwasoutofthequestion
LikemostotherAmericancompanieswitharigid______,workersandmanagershave
Themanagergaveoneofthesalesgirlsanaccusinglookforher______attitude
Theshopmanagersaidthatheintendedto______thelessefficientmembersofhis
Itcanbeinferredfromthepassagethattheauthorwouldmostlikelydescribet
Itcanbeinferredfromthepassagethattheauthorwouldmostlikelydescribet
随机试题
Allspecialistsagreethatthemostimportantconsiderationwithdietdrugsisc
Whatarethechallengesfacingmultinationalsthatwanttobuildtheirbrand
Itisnecessarythattheplan(fulfill)______beforeThursday.befulfilled本题测试的
控制盘备用电源容量应满足正常监视状态下连续工作()h,其间应保证系统可靠启动。
防护头罩眼区的漏气系数应不大于(),呼吸区的漏气系数应不大于5%,若呼吸器
以下关于土的含水率描述正确的是()。A.土中水的质量与含水土的质量之比
下列各项,不属防风治疗的病证的是()A.外感风寒,头身疼痛 B.风寒
审计人员在审查被审计单位固定资产减值准备时,应关注的内容有:A:减值准备增减变动
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
水液停滞可导致A.气虚 B.气脱 C.气滞 D.气闭
最新回复
(
0
)