首页
登录
职称英语
Is it true that the American intellectual is rejected and considered of no a
Is it true that the American intellectual is rejected and considered of no a
游客
2025-04-12
36
管理
问题
Is it true that the American intellectual is rejected and considered of no account in his society? I am going to suggest that it is not true. Father Bruckbergen told part of the story when he observed that it is the intellectuals who have rejected American. But they have done more than that. They have grown dissatisfied with the role of intellectual. It is they,not American,who have become antiintellectual.
First,the object of our study pleads for definition. What is an intellectual? 【T1】
I shall define him as an individual who has elected as his primary duty and pleasure in life the activity of thinking in Socratic(苏格拉底)way about moral problems.
He explores such problem consciously,articulately,and frankly,first by asking factual questions,then by asking moral questions,finally by suggesting action which seems appropriate in the light of the factual and moral information which he has obtained. 【T2】
His function is analogous to that of a judge.who must accept the obligation of revealing in as obvious a matter as possible the course of reasoning which led him to his decision.
This definition excludes many individuals usually referred to as intellectuals—the average scientist for one. 【T3】
I have excluded him because.while his accomplishments may contribute to the solution of moral problems.he has not been charged with the task of approaching any but the factual aspects of those problems.
Like other human beings,he encounters moral issues even in everyday performance of his routine duties—he is not supposed to cook his experiments,manufacture evidence,or doctor his reports. 【T4】
But his primary task is not to think about the moral code,which governs his activity,any more than a businessman is expected to dedicate his energies to an exploration of rules of conduct in business.
During most of his walking life he will take his code for granted,as the businessman takes his ethics.
The definition also excludes the majority of factors,despite the fact that teaching has traditionally been the method whereby many intellectuals earn their living【T5】
They may teach very well.and more than earn their salaries,but most of them make little or no independent reflections on human problems which involve moral judgment.
This description even fits the majority eminent scholars. "Being learned in some branch of human knowledge in one thing,living in public and industrious thoughts",as Emersion would say,"is something else." [br] 【T5】
选项
答案
知识分子可能很会教书,而且不仅仅是挣工资,但是他们大部分人对涉及道德判断的人类问题很少或者根本不进行独立思考。
解析
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4034782.html
相关试题推荐
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoa
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoa
Doctorshavelongknownthatlungcancer,whichkills160,000Americanseach
Doctorshavelongknownthatlungcancer,whichkills160,000Americanseach
Overthepasttwodecades,thelivesofAmericanwomenhaveundergoneunpara
Overthepasttwodecades,thelivesofAmericanwomenhaveundergoneunpara
Overthepasttwodecades,thelivesofAmericanwomenhaveundergoneunpara
Americansarehighly_____,andthereforemayfinditdifficulttobecomedeeply
AgroupofAmericancolonistscallingthemselvestheSonsofLibertysprangupi
OnMay1,1960,anAmericanU-2reconnaissanceplanewasshotdowninsidetheSovi
随机试题
Whenprehistoricmanarrivedinnewpartsoftheworld,somethingstrangehap
[originaltext]M:Couldyoudescribethetwopeoplewhorobbedthebank?W:Well
"Iwanttocriticizethesocialsystem,andtoshowitatwork,atitsmostin
多利亚调式和弗里几亚调式是()民间音乐旋律构成的基础A.墨西哥 B.菲律宾
C 值越大,表示电对中氧化态的氧化能力越强。
放大摄影的定位方法,错误的是A.X线平片定位法 B.生理定位法 C.透视定位
关于胸外心脏按压的操作,正确的是()A.胸骨上13与下2/3交界处为按压点
四物汤与归脾汤的共同药物为A.当归B.人参C.熟地黄D.白术E.黄芪
抽样风险指的是( )。A.审计程序可能不适应审计目标的要求 B.审计人员不能
在处方适宜性审核时,应特别注意是否有潜在临床意义相互作用和配伍禁忌。下列药物合用
最新回复
(
0
)