首页
登录
职称英语
Futurists have identified two changes that seem to be central to contemporar
Futurists have identified two changes that seem to be central to contemporar
游客
2025-04-12
43
管理
问题
Futurists have identified two changes that seem to be central to contemporary social life. First,the U nked States is being restructured from an industrial to an information society. Second,modern societies are increasingly shifting from a national to a global economy. Futurists have applied a good many metaphors to these changes,including Daniel Bell’s "postindustrial society",Alvin Toffier’s "the third wave" and John Naisbitt’s "megatrends". Common to these metaphors is the notion that American society is shifting from the production of goods to the production of services and from society based on the coordination of people and machines to a society organized around knowledge. These changes.it is contended,will afford a myriad of choices. The world will increasingly be one of many flavors,not just vanilla(香草)or chocolate.
Many observers of contemporary American life believe that we are witnessing a historical change and the first major impact of the shift from an energy economy to an information economy. For 300 years technology has been cast in a mechanical model,one based on the combustion processes that go on inside a star like the sun. The steam engine opened the mechanical age,and it reached its peak with the discovery of nuclear fission and nuclear fusion,which replicated the energy producing processes of a star. We now seem to be moving toward a biological model based on information and involving the intensive use of materials. Although biological processes need physical energy and materials,they tend to substitute information for both. Biological processes "miniaturize" size,energy,and materials by "exploding" information. The human brain is some ten times the size and weight of the brain of a lemur,but it handles a billion times more information. As a result,high tech industries are information intensive rather than energy or material intensive.
Sociologists have played and will continue to play an important role in assessing and interpreting these developments and other aspects of change. [br] What is the attitude of the author towards the function of sociologists in the great changes?
选项
A、Critical
B、Positive
C、Negative
D、Indifferent
答案
B
解析
本题的四个选项中,只有B项为正确答案。这可从文中的内容推知,即对于社会学家在这些巨大转变中所起的作用,作者所持的态度是肯定的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4034440.html
相关试题推荐
86.Contemporarytechnologicalreportingisfullofnotionsofelectronicco
86.Contemporarytechnologicalreportingisfullofnotionsofelectronicco
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth
随机试题
Whatdoesthemanmean?[br][originaltext]A:I’mgoingtotakedownthecurtain
WhichofthefollowingisTRUEofSirWilfredThesiger?[br]HowdoesSirWilfre
[originaltext]ChildrenintheUnitedStatesareexposedtomanyinfluences
授权签字人具备中级以上(含中级)职称或准则规定的同等能力。()
下列关于发行人聘任保荐人和主承销商的说法正确的有( )A.发行人发行证券时,可
患者,男,50岁,因原发性肝癌入院,其发病最有可能与以下哪项肝病有关A:乙型肝炎
甲每4天进城一次,乙每7天进城一次,丙第12天进城一次,某天三人在城里相遇,那么
按照增量存量细分,房地产二级市场包括( )市场。A.土地使用权出让 B.土地
9个人参加知识竞赛,前五名和后五名平均分相差16分,除第五名外其余8人的分数成等
A.3.8~4.4 B.6.5~7.0 C.5.0~5.5 D.4.0~4
最新回复
(
0
)