首页
登录
职称英语
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is bei
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is bei
游客
2025-04-08
40
管理
问题
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide. "The most worrisome development is a culture of drug-friendliness that seems to be gaining prominence(显著)," said the UN’s 13-member International Narcotics Control Board in a report released in late February 1998.
The 74-page study says that pop music, as a global industry, is by far the most influential trendsetter for young people of most cultures. "Some lyrics advocate the smoking of marijuana(大麻)or taking other drugs, and certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person’s lifestyle," the study says.
"Surprisingly," says the Board, "the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose(过量用药)." " Such incidents tend to be seen as an occasion to mourn the loss of a role model, and not an opportunity to confront the deadly effect of ’recreational’ drug use," it notes. Since the 1970s, several internationally famous singers and movie stars — including Elvis Presley, Janice Joplin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs — have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages tolerating or promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says.
The UN study also blames the media for its description of certain drug issues— especially the use of marijuana and issues of liberalization and legalization — which encourages, rather than prevents, drug abuse. "Over the last years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of die Board. "Powerful pressure groups run political campaigns aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently underway.
The present study, he says, focuses on the issue of demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties, and to act against the pro-drug messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed. [br] Which of the following statements does the author tend to agree with?
选项
A、The use of drugs for non-medicinal purposes is an acceptable part of a person’s lifestyle.
B、The spreading of pop music may cause the drug abuse to go beyond the boundaries of the country.
C、No efforts have been made to prevent the spreading of drug abuse.
D、The governments have no ability to act against the pro-drug messages of the youth culture.
答案
B
解析
细节判断题。根据原文第三段第四句中的the globalization,popular music,tolerating orpromoting,reaching beyond分别与选项B中的The spreading,pop music,cause,go beyond对应,原句中的drug abuse与选项B重现。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4031529.html
相关试题推荐
Manypeopleinindustryandtheservices,whohavepracticalexperienceofn
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundr
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundr
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundr
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundr
ModernJapan,despiteitsreadyadoptionofwesternmanners,isinthingsth
ModernJapan,despiteitsreadyadoptionofwesternmanners,isinthingsth
ModernJapan,despiteitsreadyadoptionofwesternmanners,isinthingsth
ModernJapan,despiteitsreadyadoptionofwesternmanners,isinthingsth
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbei
随机试题
Thelocalpoliceareauthorizedto______anyone’smovementsastheythinkfit.A、p
Educationofexceptionalchildrenmeansprovisionofspecialeducationalser
[originaltext]W:Goodmorning.CanIhelpyou?M:Yes,I’dliketogetsomeins
某企业为增值税一般纳税人,2018年3月从国外进口一批材料,货价80万元,买方支
下列选项中说法正确的是()。A.利润以人工费.企业管理费之和为基数计算 B.
根据《城市房地产管理法》,房地产交易包括房地产( )。A:买卖 B:互换
胃的生理功能是A.受盛与化物 B.泌别清浊 C.传化糟粕 D.受纳与腐熟水
随着口腔医学防治水平和人民生活水平的提高,以下哪一类口腔颌面部疾病正在逐年减少A
长城公司2×20年12月31日,对下列资产进行减值测试,有关资料如下: (1
共用题干 2010年5月10日8时,B工程公司职工甲、乙受公司指派到C炼油厂污
最新回复
(
0
)