首页
登录
职称英语
Economist John Maynard Keynes once suggested that when the International Mone
Economist John Maynard Keynes once suggested that when the International Mone
游客
2025-03-30
25
管理
问题
Economist John Maynard Keynes once suggested that when the International Monetary Fund imposed strict conditions on a nation seeking help for its ailing economy, the fund was merely "being grandmotherly". But Thais and other Asians who had to turn to the Fund for help after the 1997 financial crisis complain that grandmother was never like this. Some of the structural changes the IMF demanded not only inflicted unnecessary pain on these countries’ populations but failed to achieve the intended effect. Recovery everywhere has been slow and uneven. The IMF, critics also charge, has attempted to reform the economies of developing countries into the image and likeness of Western industrial nations—a new kind of imperialism.
A well-researched report issued this month by Morris Goldstein, a former IMF staffer, argues that some of these complaints have merits. The Fund bungled bank closures in Indonesia and caused a harmful credit crunch in South Korea and Thailand by demanding increases in bank capitalization. But Goldstein also contends that some of the IMF’s actions worldwide, while
unpalatable
, were effective and necessary. Had the Fund not administered its painful medicine, many of the economies would have collapsed. In some cases, the governments involved were unwilling to impose difficult reforms themselves because they feared the political consequences. Blaming foreign pressure and the IMF for the hardship is a convenient out.
What Goldstein also finds, though, is that while the Fund has been setting out harsh conditions for its loans since its inception, in recent years — and during the 1997 crisis in particular — its experts have begun to micromanage the economies they have come to rescue. In Indonesia, the IMF demanded measures that phased out the local content programs of motor vehicles and eliminated the monopolistic Clove Marketing Board. In South Korea, the Fund insisted on trade liberalization programs that favored imports and battered small local industries that were already struggling from the effects of a faltering economy.
Goldstein says that where the Fund went wrong was in becoming "excessive in both scope and detail." There was no need, he says, for the Fund to require Thailand to remove real-estate taxes on foreign purchases of condominiums or to insist on privatization of state enterprises as part of its conditions for getting its aid. The IMF justified this on the grounds that it increased competition and internationalized the economy. These were commendable goals, says Goldstein, but they created serious political problems and deflected the IMF’s attention away from its main task: rescuing and reforming the financial institutions of the crisis nations.
Goldstein concedes that the task of setting reasonable guidelines for the IMF will be complicated. Horst Kohler, the Fund’s new head, says he wants to reform its procedures. But economists are far from unanimous on precisely which measures imposed during the crisis were helpful. [br] We may conclude from the passage that on the whole Goldstein is______the policies of the IMF.
选项
A、against
B、critical about
C、for
D、objective about
答案
D
解析
本题为态度分析题。根据第二、三、四段各段的第一句可知,戈德斯坦认为对IMF的一些抱怨是有可取之处的。而且,他发现IMF贷款条件苛刻,其专家开始微管理他们要救助的经济体。此外,他还觉得IMF过分关注范围和细节是不对的。但根据第二段中“But Goldstein also contends that some of the IMF’s actions worldwide,while unpalatable,were effective and necessary.”以及最后一段第一句可知,他觉得IMF在全球的一些行动虽然惹人厌烦,却是有效且有必要的。同时,他还承认,IMF制定合理的指导方针是颇为复杂的一项任务。由此可以推知,他对IMF的态度是颇为客观的。因此,D项正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4018487.html
相关试题推荐
EconomistJohnMaynardKeynesoncesuggestedthatwhentheInternationalMone
EconomistJohnMaynardKeynesoncesuggestedthatwhentheInternationalMone
TheinternationalOlympicGames,Aregardedastheworld’smostBprestigiousathl
Itissuggestedthatallgovernmentministersshould______informationtotheirf
Mainstreampro-marketeconomistsallagreethatcompetitionisan______spurto
CapitalAinflowswillalsoBtendtoincreasetheinternationalvalueofthedoll
Economicshaslongbeenknownasthedismalscience.Butisanyeconomistso
Economicshaslongbeenknownasthedismalscience.Butisanyeconomistso
Economicshaslongbeenknownasthedismalscience.Butisanyeconomistso
Economicshaslongbeenknownasthedismalscience.Butisanyeconomistso
随机试题
Chronobiologymightsoundalittlefuturistic—likesomethingfromascience
消费者购买动机往往受到多种因素的制约和影响,一般主要受以下两个方面因素的影响:一
商标评审行政诉讼案件应当以国家工商总局作为被告。()
职位权力的主要影响方式有()。A.合法要求 B.创新精神 C.奖励报酬
对于到期一次性还本付息法的说法中,正确的有()。A.到期一次还本付息法又称期
高频阻波器内部元件故障的现象有()。监控系统发出高频装置故障、通道故障或收信异常
下列房地产开发项目的许可证书或文件中,明确用地性质、位置和界限的是( )。A.
折现率应等同于同一市场上相同或相似的房地产开发项目所要求的平均报酬率。( )
马斯洛需求理论包括()。A:生理需要 B:安全需要 C:社会的需要
根据《标准施工招标文件》中的通用合同条款,没有()的变更指示,承包人不得擅自进行
最新回复
(
0
)