首页
登录
职称英语
When I was still an architecture student, a teacher told me, "We learn more
When I was still an architecture student, a teacher told me, "We learn more
游客
2025-03-29
31
管理
问题
When I was still an architecture student, a teacher told me, "We learn more from buildings that fall down than from buildings that stand up. " What he meant was that construction is as much the result of experience as of theory. Although structural design follows established formulas, the actual performance of a building is complicated by the passage of time, the behavior of users, the natural elements—and unnatural events. All are difficult to simulate. Buildings, unlike cars, can’t be crash-tested.
The first important lesson of the World Trade Center collapse is that tall buildings can withstand the impact of a large jetliner. The twin towers were supported by 59 perimeter columns on each side. Although about 30 of these columns, extending from four to six floors, were destroyed in each building by the impact, initially both towers remained standing. Even so, the death toll(代价)was appalling—2,245 people lost their lives.
I was once asked, how tall buildings should be designed given what we’d learned from the World Trade Center collapse. My answer was,"Lower. " The question of when a tall building becomes unsafe is easy to answer. Common aerial fire-fighting ladders in use today are 100 feet high and can reach to about the 10th floor, so fires in buildings up to 10 stories high can be fought from the exterior(外部). Fighting fires and evacuating occupants above that height depend on fire stairs. The taller the building, the longer it will take for firefighters to climb to the scene of the fire. So the simple answer to the safety question is "Lower than 10 stories. "
Then why don’t cities impose lower height limits? A 60-story office building does not have six times as much rentable space as a 10-story building. However, all things being equal, such a building will produce four times more revenue and four times more in property taxes. So cutting building heights would mean cutting city budgets.
The most important lesson of the World Trade Center collapse is not that we should stop building tall buildings but that we have misjudged their cost. We did the same thing when we underestimated the cost of hurtling along a highway in a steel box at 70 miles per hour. It took many years before seat belts, air bags, radial tires, and antilock brakes became commonplace. At first, cars simply were too slow to warrant concern. Later, manufacturers resisted these expensive devices, arguing that consumers would not pay for safety. Now we do—willingly. [br] What is the most important lesson of the WTC collapse?
选项
A、We should wear seat belts while driving.
B、We should build low buildings just as we should drive slowly.
C、We should make building tall buildings illegal.
D、We should pay for safety while constructing tall buildings.
答案
D
解析
文章最后一段说,世贸大楼倒塌的最重要教训不是说我们不应该盖高层建筑,而是说我们错误估计了其成本。为了解释其含义,作者用汽车安全措施的使用历史为例,说明人吃堑长智的道理。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4018115.html
相关试题推荐
Everyyearanumberofstudentsgraduatefromtheschoolwhichwill______newstu
Althoughstudentsmaybeina______position,teachersshalltreatthemasequals
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestarto
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestarto
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestarto
Engineeringstudentsaresupposedtobeexamplesofpracticalityandrationa
Engineeringstudentsaresupposedtobeexamplesofpracticalityandrationa
Engineeringstudentsaresupposedtobeexamplesofpracticalityandrationa
Foryears,studieshavefoundthatfirst-generationcollegestudents—thosew
Foryears,studieshavefoundthatfirst-generationcollegestudents—thosew
随机试题
•YouarepersonalassistanttothepresidentofanAmericantradingcompany,D
[originaltext]Thekeyquestionforanyonlychildisthis:whywereyouan
Despitethe(i)______ofpopularinterestinrainforestsandmedicinalplants,t
HowtoLovetheWorldAsItIs?[A]Itstruckmerecen
[originaltext]M:Let’sgooutfordinnertonight.ShallwetrythatnewFrench
慢性肺源性心脏病的并发症包括()A.肺性脑病 B.弥散性血管内凝血 C.自发
A.虚证 B.水肿 C.实证 D.气肿 E.寒证按压肌肤肿胀之处,按之凹
看跌期权的买方具有在约定期限内按( )卖出一定数量标的资产的权利。A.期权价格
A银行在市场上发行了一个投资期为3个月的看好欧元/美元的一触即付期权产品,并设定
有关“胆红素代谢”的描述,错误的是 A.游离胆红素于血循环中形成胆红素白蛋白
最新回复
(
0
)