首页
登录
职称英语
Where the Galapagos Islands lie today, there was once an unbroken expanse of
Where the Galapagos Islands lie today, there was once an unbroken expanse of
游客
2025-03-18
44
管理
问题
Where the Galapagos Islands lie today, there was once an unbroken expanse of Pacific. Then the sea began to seethe and simmer, the earth’s crust was pierced, and matter gushed forth continuously. Lava and scoriae (loose, cinderlike lava) piled up until one day spewing volcanoes raised peaks above the brawling sea.
Many thousands of years passed before life could settle upon the cooled land. Then wind and waves brought the first hardy seed of primitive plants. After these came others, then insects, lizards , and birds. The chance that any animal would survive the trip from the South American continent more than six hundred miles away was slight; only a few hardy species came through alive. This is why there are many gaps in the animal life of the islands.
Those that did reach the out-of-the-way islands developed over the ages into a number of quite peculiar forms. Because conditions in the Galapagos differed from those in their original homes, the animals had to change or perish. Only in the Galapagos are there seaweed-eating marine lizards, giant tortoises, and flightless cormorants. In fact, most of the species found in the Galapagos Islands are endemics: they exist only in the archipelago. [br] Life was slow to settle upon the Galapagos Islands because the______.
选项
A、land cooled slowly
B、islands were far from other islands
C、islands were very small
D、both A and B
答案
D
解析
文中第二段第一句说:“数千年过后生物能够在冷却的群岛上安定下来。”第二段第四句说:“南美大陆距该群岛有600多英里远,任何动物远涉重洋后,能够存活下来的机会都很小,只有为数不多的顽强的物种存活了下来。”由此可见,选项A和B都符合文章内容,所以正确答案应为D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4003092.html
相关试题推荐
WheretheGalapagosIslandslietoday,therewasonceanunbrokenexpanseof
WheretheGalapagosIslandslietoday,therewasonceanunbrokenexpanseof
WheretheGalapagosIslandslietoday,therewasonceanunbrokenexpanseof
WheretheGalapagosIslandslietoday,therewasonceanunbrokenexpanseof
WheretheGalapagosIslandslietoday,therewasonceanunbrokenexpanseof
HeaskedTomwhethertheseislands______tothatcountry.A、belongedB、belongC、
HeaskedTomwhethertheseislands______tothatcountry.A、belongedB、belongC、
HeaskedTomwhethertheseislands______tothatcountry.A、belongedB、belongC、ar
Thevolcanothatraisedtheislandsarestill______places.A、inactiveB、enormous
随机试题
Morethanfortythousandreaderstolduswhattheylookedforinclosefrie
[originaltext]Overtheyears,newtechnologieshavechangedfarming.Change
下列附加剂中能增加混悬剂分散介质黏度以降低微粒的沉降速度的是A.助悬剂 B.润
患者,女性,68岁。髙血压,心绞痛病史10年,出现心前区疼痛时常自行服用硝酸甘油
对国有企业改革中涉及的划拨土地使用权,可采取土地出让方式或出租方式处置的有( )
根据我国宪法规定,在公民的法定权利和自由中,居于首要地位的是()。A.出版自由
货币市场包括()市场。A.短期政府债券 B.同业拆借 C.股票 D.证
根据《民法典》规定,不属于客运合同的承运人应当履行的义务是()。A.承运人
关于工程建设中使用建筑材料的说法中,正确的是( )。A.建筑材料应该由建设单位
下列有关建设工程职业健康安全与环境管理要求的表述正确的有( )。 A.在工程
最新回复
(
0
)