首页
登录
职称英语
The first true piece of sports equipment that man invented was the ball.
The first true piece of sports equipment that man invented was the ball.
游客
2025-03-17
58
管理
问题
The first true piece of sports equipment that man invented was the ball.
In ancient Egypt, as everywhere, pitching stones was a favorite children’s game. But a badly thrown rock could hurt a child. Looking for something less dangerous to throw, the Egyptians made what were probably the first balls.
At first, balls were made of grass or leaves held together by vines. Later they were made of pieces of animal skin sewed together and stuffed with feathers or hay. Even though the Egyptians were warlike, they found time for peaceful games. Before long they had developed a number of ball games, each with its own rules. Perhaps they played ball more for instruction than for fun. Ball playing was thought of mainly as a way to teach young men the speed and skill they would need for war.
选项
A、throwing stones was not fun
B、throwing stones often caused injuries
C、games with stones did not have rules
D、rocks were too heavy to throw
答案
B
解析
本题考查的是考生对细节的把握。答案在第二段的第二、三句:"但是一块投掷得不好的石头可能使孩子受伤。为了找到某种危险性较小的投掷物,埃及人造出了可能是最初的球"。说明球的发明起初是因为投掷石头过于危险了,需要寻找替代品,因此选B,原因是"丢石头经常引起受伤";A项是"丢石头不好玩",C项"丢石头的游戏没有规则"和D项"石头丢起来太重"都不符合文章的意思。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4001721.html
相关试题推荐
Theballwasprobablyinventedbecause______.[br]TheEgyptiansthoughtthatba
Wehadtowaitalongtimetogetourpassports,______?A、won’tweB、don’tweC、
(76)Somepeoplearguethatthepressureoninternationalsportsmenandspor
There(willbe)morethan(threehundreds)students(taking)partinthe(sports
Clocksoperatewithgears.SodocarsandsodoesthedeviceinventedbytheInd
(This)isthesportsman(whom)everyone(says)willwinthegoldmedal(at)the
Sportsandgamesmakeourbodiesstrong,preventusfromgettingtoofat,and
Sportsandgamesmakeourbodiesstrong,preventusfromgettingtoofat,and
Sportsandgamesmakeourbodiesstrong,preventusfromgettingtoofat,and
Sportsandgamesmakeourbodiesstrong,preventusfromgettingtoofat,and
随机试题
Irishdance:TheIrishInternationalDanceCompany,oneofthemostdynamicd
Mostpeoplehaveanintuitive【C1】______ofwhatintelligenceis,andmanywor
[img]2012q2/ct_eyyjscz2008b_eyyjscreadb_0021_20121[/img]Whenwasthelastt
“住房是居住的机器”是()说的。A.贝伦斯 B.格罗皮乌斯 C.勒·柯布
由盐酸吗啡氧化生成且毒性增加的物质为A:N-氧化吗啡 B:阿扑吗啡 C:双吗
用60万元购置某设备,欲在10年内将该投资的复本利和全部回收,基准收益率为12%
房地产开发企业将其新建商品房的销售权单独委托给一家房地产经纪机构,这种销售代理方
对壶腹部癌的诊断和鉴别诊断有重要价值的检查是A.CT检查 B.X线十二指肠
①互联网的发展,紧紧围绕“人”这一核心 ②增强技术进步带来的获得感,体现了人们
最为常用的个人住房贷款还款方式有()。A.等额本金还款法 B.组合还款法
最新回复
(
0
)