首页
登录
职称英语
On-the-job smoking is a hot issue for both smokers and non-smokers, and many
On-the-job smoking is a hot issue for both smokers and non-smokers, and many
游客
2025-03-13
40
管理
问题
On-the-job smoking is a hot issue for both smokers and non-smokers, and many managers now see smoking as a productivity (生产力) problem. Although some people question whether smoking really affects one’s productivity, it has, in fact, been proven that a smoker costs a company more than a non-smoker. According to Professor William Weis, a smoking employee costs his or her employer about $ 5, 700 more a year than a never-smoker. These costs include medical care, lost earnings and insurance. And absence due to smoking breaks is one of the productivity problems, yet it accounts for a great deal of employer costs.
When the issue of smoking at the workplace is discussed, perhaps the most important problem is the health risk that smoking causes to both smokers and never-smokers. It has long been proven that smoking is linked to lung cancer. Now many health experts warn that passive smoking can cause lung cancer and other illnesses in healthy never-smokers. Passive smoking can be defined as exposure to second-hand tobacco smoke in enclosed areas. Anyone who has been with smokers indeed knows that their smoke can cause eye irritation (刺激), coughing, headaches and throat soreness. While eye irritation may seem a small thing to some smokers, it nevertheless is a problem that occurs every workday in offices and break-rooms and can lead to greater health problems. Employees who do not smoke should not be subjected (遭受) to the risks of passive smoking and need to be able to work in a safe environment. Surgeon General Koop states that the right of the smoker stops at the point where his or her smoking increases the disease risk of those occupying the same environment. [br] In the second part of the passage, the author suggests banning (禁止) on-the-job smoking so as to______.
选项
A、cut down costs of medical care and insurance
B、create a healthy and safe working environment
C、prevent eye irritation from becoming a big health problem
D、improve the smoking employees’ work efficiency
答案
B
解析
本题考查考生对作者写作目的的把握。问作者建议禁止工作期间吸烟的目的是什么。根据第二段第一句话可以明显看出本篇文章的倾向,“the most important problem is the health risk”,因此可以轻易排除A、D两项。再根据“Employees who do not smoke should not be subjected(遭受)to the risks of passive smoking and need to be able to work in a safe environment.”可以断定答案为B。而C项曲解了文意。作者不仅不希望雇员有大的健康问题(becoming a big health problem),而且也不希望雇员在工作期间遭受eye irritation等小的健康风险。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3995723.html
相关试题推荐
On-the-jobsmokingisahotissueforbothsmokersandnon-smokers,andmany
On-the-jobsmokingisahotissueforbothsmokersandnon-smokers,andmany
On-the-jobsmokingisahotissueforbothsmokersandnon-smokers,andmany
Today,cigarettesmokingisacommonhabit.Aboutforty-threepercentofthe
Thepatientsufferingfromacoughsoonfound______togiveupsmoking.A、itis
—Doyoumindmysmokinghere?—______.A、No,thanksB、No.GoodideaC、Yes,please
Hehasdecidedtocut______smokinganddrinking.A、downB、inC、outD、upC本题考查cut的
Smokingisnot______insuchpublicplacesasthetheater,thelibraryandthemu
TheA(anti-smoking)campaignB(oncampus)hasmadeC(quiteanimpact)D(with)th
Smokingwillinterfere______health.A、inB、toC、withD、doCinterferewith以事物作主语,意
随机试题
Howmuchshouldthewomanpayforthestamps?[br][originaltext]M:Whatcanl
_________thesnakeinsuperstitiousawe.A、MankindhasheldlongB、Longhasheld
[originaltext]W:Thankyouforjoiningourprogram,ProfessorSmith.Today’sto
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
导游员涉猎的知识应该是相当广泛的。一名合格的导游员至少应该学习语言知识、史地文化
A.天麻钩藤饮加减 B.真方白丸子加减 C.星蒌承气汤加减 D.补阳还五汤
根据世界卫生组织的资料,孕妇合并贫血的发生率在A.55%以上 B.45%以上
有了一段时间的市场了解、资金基本到位,但仍未形成购房意愿的客户属于( )客户。
男性,36岁,尿蛋白(++),尿红细胞10~20个/HP,红细胞管型0~1个/
下列哪一案件不可以由中级人民法院管辖:()A.双方当事人均为外国人的小额债务履
最新回复
(
0
)