首页
登录
职称英语
Without most people realizing it, there has been revolution in office work o
Without most people realizing it, there has been revolution in office work o
游客
2025-03-12
55
管理
问题
Without most people realizing it, there has been revolution in office work over the last ten years. Before that time, large computers were only used by large rich companies that could afford the investment. With the advancement of technology, small computers have come onto the market which are capable of doing the work which used to be done by much larger and expensive computers, so now most smaller companies can use them.
The main development in small computers has been in the field of word processors, or WPS as they are often called. 40% of British offices are now estimated to have a word processor and this percentage is growing fast.
There are many advantages in using a word processor for both secretary and manager. The secretary is freed from a lot of daily work, such as re-typing letters and storing papers. He or she can use this time to do other more interesting work for the boss. From a manager’s point of view, secretarial time is being made better use of and money can be saved by doing daily jobs automatically outside office hours.
But is it all good? If a lot of daily secretarial work can be done automatically, surely this will mean that fewer secretaries will be needed. Another worry is the increasing medical problems related to work with visual display units. The case of a slow loss of sight among people using word processors seems to have risen greatly. It is also feared that if a woman works at a VDU for long hours, the unborn child in her body might be killed. Safety screens to put over a VDU have been invented but few companies in England bother to buy them.
Whatever the arguments for or against word processors, they are a key feature of this revolution in office practice. [br] Which of the following statements is NOT true?
选项
A、There are both advantages and disadvantages in using a word processor.
B、The British companies care much for the health of the people using word processors.
C、The technology in the field of computers has been greatly advanced over the last ten years.
D、Using word processors, secretaries can get more time to do more interesting work for their bosses.
答案
B
解析
本题为事实细节题,提问的是下列哪项表述不正确。根据倒数第二段最后一句“Safetyscreens to put over a VDU have been invented but few companies in England bother tobuy them”可以看出,英国公司并不愿意为员工健康而进行更多的投资,选项B)的内容与原文不符,符合题干要求,所以答案为B)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3993283.html
相关试题推荐
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.
Manypeople(live)inTokyothink(life)inalargecity(offers)special(advan
Beforethewarbrokeout,manypeople______insafeplacespossessionstheycou
______everyoneelsewouldn’tgotothemountainarea,hewentwithoutasecondt
(Thereare)twelvepeople(takepartin)theexperiment,four(working)(as)ag
Somepeoplelikedrinkingcoffee,forithas______effects.A、promotingB、stimulat
SomepeopleAliketoBeatapples,butothersCpreferbananasDforapples.D应改为to。
War,moneyandpowerareafewthingsthatcountriesandpeopleareconcerne
War,moneyandpowerareafewthingsthatcountriesandpeopleareconcerne
War,moneyandpowerareafewthingsthatcountriesandpeopleareconcerne
随机试题
Improvementsinlaborproductivity【C1】______increasewagesandsalaries.
[originaltext]M:Well,haveyougotanythingtodeclare?Isthatthecaseyou’v
TechniquesforOralPresentationInyouruniversityw
根据《中华人民共和国担保法》,下列关于保证方式的说法中,不正确的是()。A.保
为了保障广大投资者的利益,防止基金资产被挤占、挪用等,证券投资基金必须由(
胃液分析中,目前认为五肽胃泌素刺激法是标准的胃酸刺激法,其优点是A:最大酸量与壁
患者,男性,34岁,公司经理。1个月前出现低热,伴乏力、纳差,因工作繁忙未诊治,
从以下图形序列中将哪一个去掉后剩下的图形可以呈现出一定的规律性?()
数学认知不包含哪项内容?()A.初步感知生活中数学的有用和有趣 B.感知和理解
《中华人民共和国未成年人保护法》规定:()应当树立尊重、保护、教育未成年人的良
最新回复
(
0
)