首页
登录
职称英语
Some researchers claim that cetaceans—whales and dolphins—have culture, which th
Some researchers claim that cetaceans—whales and dolphins—have culture, which th
游客
2025-02-20
52
管理
问题
Some researchers claim that cetaceans—whales and dolphins—have culture, which the researchers define as the ability to learn from one another. Skeptics, however, demand clear evidence that cetaceans can acquire new behaviors through some form of social learning, preferably clear-cut instances of imitation or teaching. But such evidence is difficult to obtain. While few people doubt that captive cetaceans are adept at imitation or that they reproduce behaviors taught by researchers, biologists seeking insight into cetaceans’ behavior in their natural habitats must rely on deduction rather than experiments. If members of a particular group share behaviors that do not result from genetic inheritance or environmental variation, then they have almost certainly learned them by watching, following, or listening to other animals. [br] Which of the following best describe the function of the highlighted sentence?
选项
A、It identifies a factor that complicates biologists’ ability to draw conclusions about the behavior of cetaceans in their natural environments.
B、It illustrates the kind of deduction mentioned in the preceding sentence.
C、It explains why skeptics have remained unpersuaded by evidence that has been put forward in support of the claim that cetaceans have culture.
D、It introduces a claim that would be dismissed by both supporters and opponents of the view that cetaceans have culture.
E、It notes a previously overlooked factor that might shed light on the question of whether cetaceans have culture.
答案
B
解析
句子功能题。对于这种题目的做法是:定位找到关键词句,找出其3s版本,对应答案。最后一句的3s版本就是对于鲸的研究只能用推测,也就是前面第四句中提到的推测。同时还有两个线索需要注意:1.the preceding sentence是特指这句话之前的那一句话,而不是前文的任意一句。2.if引导的条件状语从句,本身就是一种可能性的体现,可以对应文中的deduction。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3965119.html
相关试题推荐
Someresearchersclaimthatcetaceans—whalesanddolphins—haveculture,whichth
Someresearchersclaimthatcetaceans—whalesanddolphins—haveculture,whichth
Recentlyanunusuallyhighnumberofdolphinshavebeenfounddeadofinfectious
Oldage,evenincultureswhereitis(i)______,isoftenviewedwith(ii)______
Manipulatinglaboratorytissuecultureswithhormonesisonething;usinghormon
Insomeculturestheessenceofmagicisitstraditionalintegrity;itcanbeef
Dramaticliteratureoften________thehistoryofacultureinthatittakesas
Althoughthefeedingactivitiesofwhalesandwalrusesgivetheseafloorofthe
TheNationalArchivescontaininformationso______thatresearchershavebeenk
Althoughfrequentairtravelersremainunconvinced,researchershavefoundthat,
随机试题
Host:John,comeandsitinthesofa.Dinnerwillbereadyinaminute.CouldI
DealingwithCriticismA)Noonelikesgettingcriticism.
[originaltext]Intoday’sclasswe’llbeexaminingsomenineteenth-centuryp
[originaltext]Amanwasarrestedonsuspicionofattemptingtocarryexplos
从卫生筹资结构上看,我国卫生总费用各个构成部分有不同程度的增长,其中增长最快的是
下列哪项不是疖病的临床特点A:好发于项后发际部、臀部 B:好发于冬、春季节
制备油脂性的栓剂,常用的润滑剂为A.甘油 B.肥皂、水 C.植物油 D.液
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
有粗细不同的两支蜡烛,细蜡烛的长度是粗蜡烛长度的2倍,点完细蜡烛需要1小时,点完
普速铁路营业线施工中,繁忙干线封锁3小时及以上或影响全站(全场)信联闭4小时及以
最新回复
(
0
)