首页
登录
职称英语
India is being invaded by Kentucky Fried Chicken. That, at least, was the ch
India is being invaded by Kentucky Fried Chicken. That, at least, was the ch
游客
2025-01-01
50
管理
问题
India is being invaded by Kentucky Fried Chicken. That, at least, was the charge made last week by a nationalist group, which sought to shut down the fast-food chain’s first outlet in India on the ground that American "junk food" is beneath local health standards. But the cry of fowl play was nothing next to the outrage that many Indians felt when they learned that another US multinational, W. R. Grace & Co., had allegedly patented and claimed rights to their revered neem tree. Known in Sanskrit as Sarva Rogo Nivarini, or "curer of all ailments," the so-called miracle tree has served for millennia as a kind of comer drugstore to rural Indians. The neem’s leaves and bark are used to heal ailments from acne to infections to diabetes; its seeds can become pesticides. Its twigs even make a good rustic toothbrush.
As the news spread, dozens of groups held seminars and meetings to vent their anger against W. R. Grace, the Florida-based chemicals conglomerate. "Patenting neem is like patenting cow dung!" thundered one Indian parliamentarian, George Fernades, the source of much of the agitation was Jeremy Rifkin, a vocal US opponent of genetic engineering, and Vandana Shiva, director of India’s Research Foundation for Science, Technology and Natural Resources. In Washington, they and others submitted a petition to the US Patent and Trademark Office with some 100, 000 signatures asking that Grace’s patent be overturned. Rifkin asserted that the company’s hijacking of the neem tree’s chemical properties "is the first case of genetic c01onialism."
It’s no fun being a multinational corporation in India these days. After four years of rapid-fire market openings, the nation is undergoing a convulsive backlash against foreigners. Not coincidentally, this is happening just as India is reaching record levels of foreign investment -- $2 billion already this year, double the amount in 1994. Led by the Bharatiya Janata Party and other nationalist groups, enemies of Prime Minister R V. Narasimha Rao’s reformist administration are rallying around a classic Indian political banner: xenophobia. Last month a new nationalist government in the industrial state of Maharashtra reneged on a contracted signed more than three years ago with Enron Corp. to build a major power plant near Bombay. Other protests have struck Indian operations of McDonald’s and Pizza Hut.
Many foreign companies insist the world’s largest democracy still has too much potential to pass up: Ford Motor Co., for example, last week announced an $800 million plan to build cars in Nashik. But with national elections just seven months away, things are likely to get much worse before they improve. [br] We may understand from the end of the passage that many foreign companies insist that ______.
选项
A、India should not give up opportunities to develop itself
B、India has a great deal of potential to develop its economy
C、there is still a lot of potential for foreign investment to enter India
D、India as the world’s largest democracy should have the responsibility to absorb foreign investment
答案
C
解析
该题属于推论题。在文章的最后一段,作者写道,许多外国公司依然认为印度这个大国对它们有很大的投资潜力,它们可以在该国赚更多的钱。利益的丰厚回报会让国外大公司不断进来找寻商机的。这是本段的中心内容。因此选项C为正确答案。当然,在离大选还有七个月的时间里,投资该国也不是没有风险,因为投资人对哪党哪派上台心中未有把握,对新政府的对外政策是否有变化也是心中无数,这也是外国公司所考虑的问题之一。尽管如此,投资人还是时刻觊觎有利商机的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3893871.html
相关试题推荐
Onedayinthedeadofwinter,Ilookedoutmybackwindowandsawachicken.
In1066,Englandwasinvadedby______.A、VikingsB、KingofFranceC、WilliamofNo
______,thegreatRomangeneral,invadedBritainforthefirsttimein55BCA、Cl
In1066,Englandwasinvadedby______.A、VikingsB、KingofFranceC、WilliamofNor
In1066,Englandwasinvadedby______.A、VikingsB、KingofFranceC、WilliamofN
IwasborninFeb.12,1809,inHardinCounty,Kentucky.Myparentswereboth
IwasborninFeb.12,1809,inHardinCounty,Kentucky.Myparentswereboth
IwasborninFeb.12,1809,inHardinCounty,Kentucky.Myparentswereboth
IwasborninFeb.12,1809,inHardinCounty,Kentucky.Myparentswereboth
JuliusCaesarinvadedBritainforthefirsttimeinA、55BC.B、56BC.C、43AD.D、410
随机试题
[originaltext]M:Howdifferentwouldyouimaginethelearningofasecondlangu
Despitewhatyoumightthinkfromitsname,theMuseumofAfghanCivilizatio
[originaltext] (20)Americansaremore"downtheline."Theydon’thidetheir
人在拒绝中高贵 ①世界很精彩,世界很无奈。行走于这个五光十色的世界,太多的绚丽
筛选是根据药物与杂质的什么不同以分离药物中所含杂质A:比重B:体积C:质量
A.T细胞B.B细胞C.D68等共有的标记是D.巨核细胞E.干细胞和祖细胞拥有C
患者女,38岁。因子宫颈癌行第二次化疗。责任护士了解到上次化疗反应:呕吐剧烈,口
A.病位在上,病势下陷类病证 B.病位在里,病势向外的病症 C.病位在下,病
2022年12月,甲公司的主营业务收入60万元,其他业务收入10万元,营业外收入
下列疾病中,纵隔向患侧移位的是( )。A.急性脓胸 B.慢性脓胸 C.张力
最新回复
(
0
)