首页
登录
职称英语
Within that exclusive group of literary characters who have survived through
Within that exclusive group of literary characters who have survived through
游客
2024-10-10
51
管理
问题
Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries—from Hamlet to Huckleberry Finn—few can rival the cultural impact of Sherlock Holmes. Since his first public appearance 20 years ago, the gentleman with the curved pipe and a taste for cocaine, the master of deductive reasoning and elaborate disguise, has left his mark everywhere—in crime literature, film and television, cartoons and comic books.
At Holmes’ side, of course, was his trusted friend Dr. Watson. Looming even larger, however, was another doctor, one whose medical practice was so slow it allowed him plenty of time to pursue his literary ambition. His name: Arthur Conan Doyle. As the creator of these fictional icons, Conan Doyle has himself become something of a cult figure, the object of countless critical studies, biographies and fan clubs.
Conan Doyle was born in Edinburgh in 1859, into a respectable middle-class Catholic family. Still, it was far from an easy life. There was never enough money; they moved frequently in search of lower rents; and his father, a civil servant and illustrator was an alcoholic who had to be institutionalized. Yet the early letters he wrote to his mother are surprisingly optimistic, concerned mainly with food, clothes, allowances and schoolwork. At 14 came his first unforgettable visit to London, including Madame Tussaud’s, where he was "delighted with the room of Horrors, and the images of the murderers."
A superb student, Conan Doyle went on to medical school, where he was attracted by Dr. Joseph Bell, a professor with an uncanny ability to diagnose patients even before they opened their mouths. For a time he worked as Bell’s outpatient clerk and would watch, amazed, at how the location of a callus(老茧)could reveal a man’s profession, or how a quick look at a skin rash told Bell that the patient had once lived in Bermuda. In 1886, Conan Doyle outlined his first novel, A Study in Scarlet, which he described as "a simple tale of mystery to make a little extra money." Its main character, initially called Sherringford Hope and later called Sherlock Holmes, was based largely on Bell. But Holmes’ first appearance went almost unnoticed, and the struggling doctor devoted nearly all of his spare time to writing long historical novels in the style of Sir Walter Scott—novels that he was convinced would make his reputation. It wasn’t to be. In 1888, Holmes reappeared in A Scandal in Bohemia, a short story in Strand Magazine. And this time, its hero took an immediate hit and Conan Doyle’s life would never be the same. [br] We can infer from the last paragraph that
选项
A、the more calluses a person has, the more professional he would be.
B、writers often base their writing on personal experiences.
C、Conan Doyle has gone through a period of hardship on his way to success.
D、inspiration was very important for a person to create something.
答案
C
解析
细节推断题。从最后一段的描述可知,柯南道尔在经历了失败和挫折之后最终才取得了成功,故选项C符合题意。Bell能够从手上老茧的位置来判断一个人的职业,A误读了原文。柯南道尔的小说A Study in Scarlet以Bell为原型,但不能以此说明作者总是根据亲身经历来创作。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3795776.html
相关试题推荐
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
______thatthepilotcouldn’tflythroughit.A、ThestormsoseverewasB、Sowas
Oneday,apoorboywhowastryingtopayhiswaythroughschoolbysellin
Oneday,apoorboywhowastryingtopayhiswaythroughschoolbysellin
We’ll______youthroughthickandthin.A、standforB、standbyC、standagainstD、
Justwhenmostliteraryfictionreadslikeanendlessmeditationonhowmany
随机试题
PASSAGETHREE[br]Accordingtothepassage,wheredidAdwanreceivehisrealed
[audioFiles]audio_eusm_j04_001(20082)[/audioFiles]A、MondayandTuesday.B、Tuesd
Steelisvaluedforitsreliability,butnotwhenitgetscold.Mostformsof
“和平统一,一国两制”构想的核心是()A.长期繁荣 B.高度自治 C.两制
甲公司欠乙公司500万元,后甲公司被乙公司兼并,二者之间的债务关系因此消灭。导致
被认为乃牙固有益菌的为A.乳杆菌属 B.血链球菌 C.变形链球菌 D.放线
不需要组织配型的器官移植是A.干细胞移植B.皮肤移植C.肾移植D.心脏移植E.角
(共用题干)患者男,56岁。冠心病病史5年。近1个月来劳累后发作心绞痛数次,服用
人民法院受理破产申请后,应当确定债权人申报债权的期限。债权申报期限最短不得少于(
1908年比内-西蒙量表的主要创新点是()。(2008-05)A:使用比率智商
最新回复
(
0
)