首页
登录
职称英语
Many people believe that marrying a foreigner makes it easier for one to lea
Many people believe that marrying a foreigner makes it easier for one to lea
游客
2024-09-13
49
管理
问题
Many people believe that marrying a foreigner makes it easier for one to learn a foreign language and is a shortcut to blend into another culture. Is intercultural marriage really a good thing? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
With the convenience of the Internet, the mixed marriage is not only about love, it’s about the whole package you can get from it People involved in it get a shortcut to blend into the mainstream, which brings them huge advantages to advance their careers, especially in corporations, the language and culture advantages.
Besides, an interracial marriage has its own benefits. With a couple from different countries bound together in wedlock, they could improve their understanding of the history, culture, and customs of each other’s countries. They might learn some advantages from each other’s cultures, consequently, blending into another culture more easily.
NO
Although a mixed marriage may seem as dreamily beautiful as a fairy tale, the tale is often based on romantic imagination rather than on reality. Different cultures, tastes, life experiences, eating and living habits like strong waves, may wash the dream away as soon as the weather becomes stormily.
Asian cultures prefer the solidarity within the family. People tend to be interdependent and supportive. In contrast, western culture is rooted in individualism. The Chinese are often rudely disillusioned by such discoveries after their marriages. Thus a mixed marriage is not a shortcut to blend into another culture.
选项
答案
Mixed Marriage: A Shortcut to Another Culture?
In recent years, there have been more and more intercultural marriages. Some people believe that mixed marriages will offer an insight into an alien culture, history and customs which may help people integrate into another culture. However, others argue that cultural differences are hard to get over. Personally, I don’t think a mixed marriage is a shortcut to another culture.
Firstly, cultural conflicts, rather than cultural differences, have become stumbling blocks in the way to another culture. However, a mixed marriage is never an effective way to eliminate the conflicts. Instead, there have always been more conflicts when dealing with the problems in marriage about children’s education and parents-in-laws. These problems, unlike living and eating habits, are difficult to tackle and will inevitably influence the foundation of intercultural marriages. Secondly, many people enjoy a relatively high social position in their homeland. When living abroad, their glorious past is long gone. They often indulge themselves in recalling their happy past and feelings of resentment arise. In this regard, intercultural marriages do not seem to impose more positive effects on involving into another culture than studying and working abroad do.
In conclusion, there is no doubt that an intercultural marriage has its own benefits. However, it is far from a shortcut for people to blend into another culture. An in-depth understanding of another culture and active involvement into the foreign society are better ways.
解析
本题给出了两种观点,讨论跨国婚姻是否为融入另一种文化的快捷方式,支持者认为跨国婚姻能够帮助人们理解他国历史、文化。反对者认为东西方文化差异使得婚姻并不能使人们快捷地融人他国文化。首先总结两方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:总结两方观点,提出自己的观点——跨国婚姻并非融入他国文化的捷径。
第二段:阐述自己的理由。第一,文化冲突很难调和,跨国婚姻并不能有效地解决这些冲突;第二,外嫁者丧失了在本国文化中的优越感,婚姻并不比留学、在国外工作更能帮助人们融入他国文化。
第三段:总结全文,重申观点——跨国婚姻不是融入他国文化的捷径,对他国文化深刻的理解,积极参与社会活动才是更好的办法。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3755599.html
相关试题推荐
Somepeoplethinkusingculturalheritagetodeveloptourismiswrong.Other
Datingacoworkerusedtobeataboo.Butnowmanypeoplebelieveofficerom
Manypeoplebelievethatmarryingaforeignermakesiteasierforonetolea
Agreencampusiswhatmostpeopledesirefor,becausegoodcampusenvironme
(1)PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythe
(1)PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythe
A、Peopleshouldbeheavilyfinedforparkingoffenses.B、Thenearertothecity
Manyelderlypeoplearenownotusedtothe______ofmodernliving,whichthey
PASSAGEONE[br]WhydidHippiesgiveflowerstopeople?Becausetheywantedtoc
Highereducationisn’tforeveryone,andpeoplehaveavarietyofpathstoc
随机试题
Atatrialtheselectionofthejuryismadesubjecttothedirectionofthe
THETRICKSTERFIGUREINMYTHOLOGY1Inthestudyofmythology,t
[originaltext]W:Hello,professorDennis,mynameisSusanAdams.Ireadinuni
公路交通机电设施的供电电源一般取自就近的10kV/6kV公用电网,经由设置于监控
坡积物与河流中上游冲积物相比,具有下列结构特征。其中不正确的是( )。A.棱角
下列最能体现运动员有氧耐力水平的是( )A、5千米跑 B、花样游泳 C、1
儿童多动症是小学生中常见的一种以注意缺陷、活动过度和好冲动为主要特征的综合性障碍
股权投资基金起源于( )。A.创业投资基金 B.股权投资基金 C.风险投资
A.免疫印迹法B.ELISA(夹心法)C.直接凝集试验D.ELISA(间接法)E
下列有关干粉灭火系统的设计参数,不正确的是()。A.防护区吊顶的耐火极限为0.2
最新回复
(
0
)