首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on retirement age delay arguments in Chi
Read carefully the following excerpt on retirement age delay arguments in Chi
游客
2024-09-08
62
管理
问题
Read carefully the following excerpt on retirement age delay arguments in China, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
-summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether retirement age should be delayed.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
China Plans to Delay Retirement Age
China’s top labor official said the country is planning to push back the age at which workers can retire.
Yin Weimin, minister of human resources and social security, explained why it’s essential to raise retirement age:
"The life expectancy of Chinese people is now 73 years and is expected to rise to 74 during the next five years. Nearly 3 out of 10 Chinese people will be older than 60 by 2040, according to a United Nations forecast." he said.
"The retirement age in China currently is 60 for men and 55 for female civil servants and 50 for female workers."
The idea of delaying the retirement age is being widely supported by government officials. Many laborers and non-government employees were less enthusiastic about the prospect of working for longer. Currently, they have to pay into their pension plans for at least 15 years before they can retire.
A female worker Chen Xianlian said, "I have to do lots of tough and repetitive work every day and I feel very tired after my working day. All my colleagues are discussing the government’s possible move to lift the retirement age. None of us wants to work any extra years."
University graduates also fear that any rise in the retirement age could limit their employment opportunities.
选项
答案
To Postpone or not to Postpone
With the relatively low retirement age nowadays and the citizen’s longer life expectancy, China is planning to raise its pension age. Many people, especially the government officials applaud the idea of postponing the retirement age while non-government employees don’t welcome the scheme so much, because of their heavier workloads and not-so-good rates of pay. University graduates also fear that delaying the retirement age will deprive them of their opportunities to work. Personally, I’m biased for the idea of raising the pension age. The reasons are as follows.
To start with, the 21st century has seen an unprecedented aging population, which means there will be more elderly people above the age of 65. More elderly may signal a heavier financial burden on young workers. Getting those at the retirement age to work will drastically relieve young men’s economic pressure. What’s more, postponing the retirement age will benefit the companies which need highly-skilled and experienced workers to perform certain tasks that are beyond younger workers. As for the old, postponing the retirement age is also of great benefit. Because they can not only make money to support their daily life, but also earn respect by making full use of their treasured talents and skills.
In conclusion, population aging raises a critical issue for the whole society, and postponing retirement age is one effective measure to be taken.
解析
本题的主旨是讨论中国是否应当推迟退休年龄。首先应当总结概括材料中的内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料中的内容,并提出自己的意见——支持推迟退休年龄。
第二段:列出理由论证自己的观点。首先,人口老龄化严重,过多退休老人对年轻人来说是沉重的压力。其次,推迟退休年龄惠及企业。因为企业需要有经验、有技术的老工人来完成一些年轻人无法胜任的工作。第三,老年人老有所为,更能体现自己的价值,得到社会的尊重。
第三段:总结全文,重申观点。推迟退休是解决人口老龄化的办法之一。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3748785.html
相关试题推荐
Thefollowingareallcorrectresponsesto"Whotoldthenewstotheteacher?"E
Whichofthefollowingitalicizedpartsisasubjectclause(主语从句)?A、Wearequite
"Themanpreparingthedocumentsisthefirm’slawyer"hasallthefollowingpos
Thefollowingareallcorrectresponsesto"Whotoldthenewstotheteacher?"E
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Allhislecturesareveryintere
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Theyeachhavetwotickets.B、Th
Whichofthefollowingitalicizedphrasesindicatesasubject-predicaterelation
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Newmachinerywereintroducedin
Whichofthefollowingsentenceshasanobjectcomplement?A、Thedirectorsappoin
Whichofthefollowingitalicizedpartsisusedasanobject?A、Whatdoyouthink
随机试题
Theyareunderthe(impress)______thattheircommunicationabilityisthemost
Baby-NamingTrends[A]Overthelastfiftyyears,Americanparentshaver
进度控制的主要方法有()。A.进度表法 B.实际进度与计划进度比较法
患者,女性,62岁。腹部闭合性损伤5小时。查体:患者谵妄,四肢厥冷,血压60/4
下列有关流脑与其他化脓性脑膜炎鉴别的叙述,最有意义的是()A.发病季节
最近的一项研究指出:“适量饮酒对妇女的心脏有益。”研究人员对1000名女护士进
公司股东的忠诚义务包括( )。A、禁止损害公司利益 B、向董事会负责 C、考
下列关于“以情胜情”,不正确的是A.“忧胜喜” B.“恐胜喜” C.“怒胜思
2002-109.赤石脂的主治病证是 A.久泻不止D.肺虚久咳C.二者均是
填制凭证。(用户名:101,账套:900,操作日期:2014年1月31日)2日,
最新回复
(
0
)