首页
登录
职称英语
(1) After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangl
(1) After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangl
游客
2024-08-25
47
管理
问题
(1) After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangling ash into the atmosphere — thwarting flights into, out of or through Europe — the airlines are supposed to begin flying passengers again on Tuesday.
(2) Governments, businesses and most travelers, irritated by disrupted itineraries and worried about lost productivity, are delighted to see planes back in the sky. But I, for one, wish this blessedly jet-free interlude could have continued a little longer.
(3) In the five decades or so since jets became the dominant means of long-haul travel, the world has benefited immeasurably from the speed and convenience of air travel. But as Orson Welles intoned in "The Magnificent Ambersons," "The faster we’re carried, the less time we have to spare." Indeed, airplanes’ accelerated pace has infected nearly every corner of our lives. Our truncated vacation days and our crammed work schedules are predicated on the assumption that everyone will fly wherever they’re going, that anyone can go great distances and back in a very short period of time.
(4) So we are condemned to keep riding on airplanes. Which is not really traveling. Airplanes are a means of ignoring the spaces in between your point of origin and your destination. By contrast, a surface journey allows you to look out on those spaces — at eye level and on a human scale, not peering down through breaks in the clouds from 35,000 feet above — from the observation car of a rolling train or the deck of a gently bobbing ship. Surface transport can be contemplative, picturesque and even enchanting in a way that air travel never will be.
(5) My girlfriend and I recently set out to circumnavigate the globe without the aid of any aircraft. Along the way, we took the Trans-Siberian Railway across the wilds of Russia from Moscow to Vladivostok, and drove a car through the empty doomlands of the Australian outback. These journeys take less than half a day if you go by plane. Each lasts nearly a week when you stick to the ground. But taking to the air means simply boarding, enduring the flight and getting off at another airport. Going our way meant sharing bread and cheese with kindly Russians in a shared train cabin, and drinking beers with Australian jackaroos (we’d call them cowboys) at a lonely desert road-house. These are warm, vivid memories that will stay with us forever.
(6) My hope is that some travelers stranded by the volcanic eruption have been able to discover the joys of slow travel for themselves. With airplanes out of the picture over the past few days, pretty much the only form of public transport between the United States and Europe has been aboard the Queen Mary II, making one of her weeklong treks between New York and Southampton, England, or on one of the select few container ships that will rent spare cabins to civilian passengers.
(7) Were you to see a plane flying overhead, you’d look up at its contrail and pity those poor people shrieking through the sky in a cramped aluminum tube. They will arrive days before you, sure. But they will have missed out on the wonders of a journey where there is no choice but to sit back, relax and pleasantly ruminate, as the ship chugs steadily through the waves. [br] The author and his girlfriend recently traveled by all means EXCEPT________.
选项
A、by train
B、by plane
C、on foot
D、by walking
答案
B
解析
细节题。注意选择的是否定选项。 “author and his girlfriend”是定位关键词,信息出现在第五段第一句,根据“without the aid of any aircraft”可知,他们没有乘坐飞机。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3735016.html
相关试题推荐
A.sufficientB.marginsC.nearlyD.barelyE.a
A.sufficientB.marginsC.nearlyD.barelyE.a
A.sufficientB.marginsC.nearlyD.barelyE.a
A.sufficientB.marginsC.nearlyD.barelyE.a
A.sufficientB.marginsC.nearlyD.barelyE.a
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
随机试题
Whomostlikelyisthetalkintendedfor?[originaltext]Hi,everyone.Ifirstwa
这东西我一点儿都不喜欢。Ididn’tenjoyitatall.
PassageThreeThesteakhousemaybeAmerica’sgreatestsingleachievemen
Asmanypeople【C1】______middleage,theyoftenstarttonoticethattheirm
在以下关于β系数的表述中,错误的是()A.β系数用来测量证券本身在不同时期收益变
超车时,发现前方机动车正在超车,驾驶人应怎么办?()A.紧跟其后,伺机超越
如向铜半电池中通入硫化氢,则原电池电动势变化趋势是( )。A、变大
建设方和承建方甲就某信息系统建设项目进行了多次合同谈判均未达成一致,未能签定系统
省公司运检部对()类变电站进行检查与考核。(A)一(B)二(C)三
在学校里有时我们会看到个别学生情绪持续低落,思维迟缓,对班级、学校的活动都提不起
最新回复
(
0
)