首页
登录
职称英语
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who
游客
2024-05-31
59
管理
问题
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who will be retiring over the next 20 years or so -- will be asking themselves whether they will have enough to keep them comfortable in their old age, even if they save a lot. After all, it is generally accepted that they cannot rely on the state. The burden on the taxpayer would be too great.
But, as already noted, financial wealth is just a claim on the assets produced by the economy. Making pensions a claim on the private sector rather than the public purse does not change the problem. Will businesses in 20 years’ time be producing enough income to pay the rewards and bond interest to pay baby-boomers their private-sector pensions? And what will happen to asset prices if the boomers try to cash what they hold?
In demographic(人口统计学) terms, asset markets could be seen as a pyramid scheme, in which each generation aims to sell its accumulated savings to the next. Provided the next generation is larger than the one that preceded it, the savers can sell their assets at higher prices. That was the case for much of the 20th century.
The baby-boomers will upset the pattern. If they retire at 65, they will start offloading their assets in 2011. And even in America, which has fewer demographic problems than Japan, there are not enough new savers coming along to replace them. Some hope that emerging markets will solve the problem, by acting as buyers of developed market assets and a source of higher returns for investors in rich countries, but: the theory is unproven.
In a 136-page report, "The Business of Ageing", John Llewellyn and Camille Chaix-Viros of Nomura, a Japanese bank, examine the potential effect on financial markets of ageing Western populations. As the baby-boomers run down their savings to fund their retirement, you would expect, other things being equal, real interest rates to rise (because the supply of savings will fall, relative to demand). As a consequence of this, the valuation of assets such as bonds and equities should come under pressure. Evidence partly backs up this theory. For example, economists can plot a relationship between the proportion of the population aged between 35 and 59 (when people save most) and the level of real interest rates. The relationship has been negative, as theory would predict, since the 1980s (lots of savings kept interest rates low). The strong Western stockmarkets of the 1990s coincided with the boomers’ peak savings years. [br] What will be the possible result if baby-boomers use up all their savings?
选项
A、No resource for them to fund their retirement.
B、Real interest rates’ increase accompanying the fall of supply of savings.
C、Nothing is expected to happen.
D、The valuation of bonds will be saved from the hook.
答案
B
解析
事实细节题。由定位句可知,当baby-boomers将其所有的储蓄都消费完时,实际利率就会上涨,因为相对于需求来说,储蓄供应下降了,B 符合题意。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3613499.html
相关试题推荐
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
By2030,peopleover65inGermany,theworld’sthird-largesteconomy,willa
By2030,peopleover65inGermany,theworld’sthird-largesteconomy,willa
By2030,peopleover65inGermany,theworld’sthird-largesteconomy,willa
UnitedStatesgovernment,andtheAmericanpeople.Itshistory,andthehist
随机试题
【B1】[br]【B8】A、inB、forC、onA表示在……的天气里用in。故本题答案为A。
Whatdoes"Shewiselyrefusedtoanswersuchasillyquestion"mean?A、Sherefuse
SlowDownYourPaceofLife1.Putyourphoneaway■Avoiddistractions:【T1】___
【B1】[br]【B9】A、whomB、whatC、howD、whoC宾语从句。由“judge...by”可知所填之词为宾语从句的引导词,而从句中的
Youshouldspendabout20minutesonQuestions14-26whicharebasedonReading
CharacterAnalysisI.DifferentTypesof【T1】_____【T1】______Protagonistsand【T2】
下列有关贷款自主支付的表述,错误的是( )。A.事后核查是借款人自主支付方式下
急性白血病诊断必须具备条件是A.肝、脾、淋巴结肿大 B.骨髓增生极度活跃 C
能够从上述资料中推出的是:A.1月份人均产值最大的是乙车间 B.2月份
(2021年真题)患者,男,70岁,因抑郁症长期服用舍曲林。新诊断为帕金森病,宜
最新回复
(
0
)