首页
登录
职称英语
Every year thousands of people are arrested and taken to court for shop-lift
Every year thousands of people are arrested and taken to court for shop-lift
游客
2024-05-04
60
管理
问题
Every year thousands of people are arrested and taken to court for shop-lifting. In Britain alone, about HK $3, 000, 000’s worth of goods are stolen from shops every week. This amounts to something like HK $ 150 million a year, and represents about 4 per cent of the shops’ total stock. As a result of this "shrinkage" as the shops call it, the honest public has to pay higher prices.
Shop-lifters can be divided into three main categories: the professionals, the deliberate amateur, and the people who just can’t help themselves. The professionals do not pose much of a problem for the store detectives, who, assisted by closed circuit television, two-way mirrors and various other technological devices, can usually cope with them. The professionals tend to go for high value goods in parts of the shops where security measures are tightest. And, in any case, they account for only a small percentage of the total losses due to shop-lifting.
The same applies to the deliberate amateur who is, so to speak, a professional in training. Most of them get caught sooner or later, and they are dealt with severely by the courts.
The real problem is the person who gives way to a sudden temptation and is in all other respects an honest and law-abiding citizen. Contrary to what one would expect, this kind of shop-lifter is rarely poor. He does not steal because he needs the goods and cannot afford to pay for them. He steals because he simply cannot stop himself. And there are countless others who, because of age, sickness or plain absent-mindedness, simply forget to pay for what they take from the shops. When caught, all are liable to prosecution, and the decision whether to send for the police or not is in the hands of the store manager.
In order to prevent the quite incredible growth in shop-lifting offences, some stores, in fact, are doing their best to separate the thieves from the confused by prohibiting customers from taking bags into the store. However, what is most worrying about the whole problem is, perhaps, that it is yet another instance of the innocent majority being penalized and inconvenienced because of the actions of a small minority. It is the aircraft hijack situation in another form. Because of the possibility of one passenger in a million boarding an aircraft with a weapon, the other 999,999 passengers must subject themselves to searches and delays. Unless the situation in the shops improves, in ten years’ time we may all have to subject ourselves to a body-search every time we go into a store to buy a tin of beans! [br] The third group of people steal things because they______.
选项
A、are quite absent-minded
B、are mentally ill
C、can not afford to pay for goods
D、can not resist the temptation
答案
D
解析
事实细节题。第四段说真正的问题在于那些平时遵纪守法的人一时抵挡不住诱惑而进行偷窃,而且还说他那时完全处于一种不能自已的状态。这描述的就是第三种偷窃的人,由此可以判断选项[D]正确。选项[A]和[B]是其他那些忘记付钱的顾客,而不是故意偷窃的。选项[C]和文章内容相反。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3583561.html
相关试题推荐
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
Inthepasthundredyearsamillionpeoplehavediedinearthquakes,another
[originaltext]M:HowmanypeoplespeakEnglishastheirnativetongue?W:Rough
[originaltext]M:HowmanypeoplespeakEnglishastheirnativetongue?W:Rough
[originaltext]M:HowmanypeoplespeakEnglishastheirnativetongue?W:Rough
[originaltext]M:HowmanypeoplespeakEnglishastheirnativetongue?W:Rough
随机试题
Therearefivebasicfunctionsofanewspaper:toinform,tocomment,tope
WhichofthefollowingsentencesdoesNOTcontainsubjunctivemood?A、Heavenhelp
Tinypiecesofgoldcouldbeusedinthefightagainstcancer,newresearchh
[originaltext]Moreoftenthannot,I’vebeenaskedbymystudentsthisques
Thecrisishas【C1】______questionsaboutthelargeoilcompaniesandwin
AA。观察元素种类,各图中分别包含黑圆、白圆、网状圆三种元素,A项正确。
()是一个国家、经济或者组织所能够开发和利用的,用来提供产品和服务、创造价值或
招标人应当自收到评标报告后之日起()d内公示中标候选人,公示期不得少于()d
男,14岁。右大腿深部巨大血管瘤,术后情况良好,伤口一期愈合。拆线后下床活动5分
急性细菌性痢疾病变最显著的部位是A.回肠末端 B.整个结肠 C.升结肠 D
最新回复
(
0
)