首页
登录
职称英语
[originaltext] Why should you consider taking a course in demography in coll
[originaltext] Why should you consider taking a course in demography in coll
游客
2024-04-07
74
管理
问题
Why should you consider taking a course in demography in college? You’ll be growing up in a generation where the baby boomers are going into retirement and dying. You will face problems in the aging of the population that have never been faced before. You will hear more and more about migration between countries and between rural areas and cities. You need to understand as a citizen and as a tax payer and as a voter what’s really behind the arguments.
I want to tell you about the past, present and future of the human population. So let’s start with a few problems. [23] Right now, a billion people are chronically hungry. That means they wake up hungry, they are hungry all day, and they go to sleep hungry. A billion people are living in slums, not the same billion people, but there is some overlap. Living in slums means they don’t have infrastructure to take the garbage away, they don’t have secure water supplies to drink.
Nearly a billion people are illiterate. Try to imagine your life being illiterate. You can’t read the labels on the bottles in the supermarket, if you can get to a supermarket. Two-thirds of those people who are illiterate are women and about 200 to 215 million women don’t have access to birth control they want, so that they can control their own fertility. This is not only a problem in developing countries. [24] About half of all pregnancies globally are unintended. So those are examples of population problems.
Demography gives you the tools to understand and to address these problems. It’s not only the study of human population, but the populations of non-human species, including viruses like influenza, the bacteria in your gut, plants that you eat, animals that you enjoy or that provide you with meat. Demography also includes the study of non-living objects like light bulbs and taxi cabs, and buildings because these are also populations. It studies these populations, in the past, present and future, using quantitative data and mathematical models as tools of analysis.
[25] I see demography as a central subject related to economics. It is the means to intervene more wisely, and more effectively in the real world, to improve the wellbeing, not only of yourself—important as that may be—but of people around you and of other species with whom we share the planet.
Questions 23 to 25 are based on the recording you have just heard.
23. What is one of the problems the speaker mentions in his talk?
24. What does the speaker say about pregnancies?
25. How does the speaker view the study of populations?
选项
A、They contribute to overpopulation.
B、About half of them are unintended.
C、They have been brought under control.
D、The majority of them tend to end halfway.
答案
B
解析
浏览四个选项,根据选项中出现的they以及contribute to,unintended,under control,end等词可推测,此题与they的影响或结果有关。题干问的是关于怀孕讲话者说了什么。讲话中提到全球大约一半的怀孕都是无计划的,故答案为B。A项(她们造成人口过多),讲话中只谈到不识字的人很多,并未提及怀孕造成人口过多,故排除;C项(她们已经得到控制),讲话中提到2~2.15亿的女性没有列入计划生育,因此她们并没有控制生育,故排除;D项(她们中的大多数中途就结束了)讲话未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3544998.html
相关试题推荐
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannatureandman’
[originaltext]Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannatureandman’
[originaltext]M:Howdoyouandyourhousemateslikethenewco-op?I’mthinkin
[originaltext]M:Howdoyouandyourhousemateslikethenewco-op?I’mthinkin
[originaltext]M:Howdoyouandyourhousemateslikethenewco-op?I’mthinkin
[originaltext]M:Howdoyouandyourhousemateslikethenewco-op?I’mthinkin
[originaltext]M:Hi,Lynn.Isawyouatregistrationyesterday.Isailedright
[originaltext]M:Hi,Lynn.Isawyouatregistrationyesterday.Isailedright
[originaltext]W:I’msoaked!ItstartedtopourtheminuteIgotoffthebus.M
随机试题
Itisonlyrightthatthestarsshouldbepaidinthisway.Don’tthetopm
Nomatterhowlargeornotable(著名的)theU.S.travelindustryisormaybecom
A.{x|x<-1或x>1) B.{x|x<1或x>1} C.{x|-1<x
汇总收款凭证、汇总付款凭证和汇总转账凭证应每月分别编制一张。()
脑梗死的治疗药物,抗凝治疗()A:阿替普酶 B:阿司匹林 C:低分子肝素
关于灌注水下混凝土,以下说法正确的有( )。A.水下混凝土配制,粗集料宜选用砾
脊髓髓外硬膜下病变最常见的是A.蛛网膜囊肿 B.脊髓动脉瘤 C.神经鞘瘤
A.庆大霉素 B.青霉素 C.红霉素 D.磺胺嘧啶 E.四环素易透过血-
唐朝的刑事案件复核机关是( )。 A.大理寺 B.御史台 C.刑部 D
MMPI是()。 (A)智力量表(B)投射量表 (C)适应量表(D)
最新回复
(
0
)