首页
登录
职称英语
[originaltext] Ludwig Beethoven was born in Bonn, in the Rhineland. His fath
[originaltext] Ludwig Beethoven was born in Bonn, in the Rhineland. His fath
游客
2024-02-24
76
管理
问题
Ludwig Beethoven was born in Bonn, in the Rhineland. His father was a professional musician in the Court of The Elector of Cologne; he was often drunk, and he was a hard task-master to his son. Ludwig began learning violin and piano when he was only 5, and by the time he was 8 years old the began giving public concerts. He received very little education apart from music, but he was fortunate in having a good music teacher, the court organist, who recognized his abilities and taught him well. When he was 14, Ludwig was appointed second court organist, a post which gave him some opportunity to travel. He visited Vienna, where Mozart heard him play and said, "Watch that young fellow; he is going to cause a stir in the world." When he was 16 his mother died, and three years later his father was dismissed from his post at Court. Ludwig, with characteristic loyalty and devotion to his family, accepted responsibility both for his father and his two younger brothers.
Throughout his life Beethoven produced numerous musical works. First and foremost, Beethoven was a composer of extended music, that is, long works in several movements. His masterpieces remain the greatest and most personal compositions of one of the world’s greatest musical thinkers. No composer has put more of himself into his music; everything he left, from anger to tenderness, from misery to hope is found there.
选项
A、Having an outstanding father.
B、Having a tendering mother.
C、Having the court organist as his music teacher.
D、Having Mozart as his good friend.
答案
C
解析
事实细节题。文章首段第四句指出“... but he was fortunate in having a good music teacher,the court organist,...”(虽然除了音乐之外贝多芬没有受过什么教育,但他很幸运拥有一个非常优秀的音乐老师——当时的宫廷风琴手,这位老师看出了他的天赋并认真教导他。)由此可知,本题应选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3479461.html
相关试题推荐
[originaltext][26]Whenmyhusbandwaspromoted,weputourhouseupforsal
[originaltext][26]Whenmyhusbandwaspromoted,weputourhouseupforsal
[originaltext]W:Dave.I’mgoingtothesupermarkettopickupfoodanddrinkf
[originaltext]W:Dave.I’mgoingtothesupermarkettopickupfoodanddrinkf
[originaltext]W:Dave.I’mgoingtothesupermarkettopickupfoodanddrinkf
[originaltext]W:Hello,Mr.Cooper.[23]I’mLinaRedner,salesrepresentativef
[originaltext]IfyouplantoremainintheUnitedStatesforanylengthof
[originaltext]M:Haveyouevervisitedaredwoodforest?Irecentlyhadachanc
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
随机试题
Whileadmittingthatthisforecastwas______uncertain,thescientistsreminded
Extinctionisdifficultconcepttograsp.Itisan【B1】______concept.It’sno
[originaltext]Somepeople’searsproducewaxlikebusylittlebees.Thisca
WhenBenjaminFranklinobservedthatnothingiscertaininthisworldbutde
Ilikethiscloth.Itfeels(good)______.good句子意为:我喜欢这种布,它摸起来很舒服。本题测试考生对词性的掌握情况
Thereis______(毫无疑问)thatuniversitiesaregoingtoimplementthenewcurriculum
要坚持党管干部原则,_____,把好干部标准落到实处。A.坚持立场坚定、素质过硬
流行性乙型脑炎患者的热型常呈A.稽留热 B.弛张热 C.间歇热 D.波状热
女性,31岁。右乳房红肿胀痛5天,伴发热38.8℃。体检见右乳外下象限
根据《合同法》,以下说法中,正确的是()。A.以合法形式掩盖非法目的合同属于无
最新回复
(
0
)