首页
登录
职称英语
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
游客
2024-02-21
56
管理
问题
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 per cent of people aged 18-34 in Spain still sleep in their parents’ homes, says the latest report from the country’s state-run Institute of Youth.
To coax (persuade gently or gradually) young people from their homes, the institute started a "Youth Emancipation (解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people’s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists. Family ties in south Europe — Italy, Portugal and Greece — are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain — especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents’ tolerance is another factor. Spanish parents accept late-night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he’ll put up a fight and call the father a fascist (a fascist is someone who does not allow any opposition)," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos III University in Madrid.
Mothers’ willingness to do children’s household chores (杂务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60-year-old in Madrid, has three children in their 20s. The eldest, 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good. "His mum does the wash and cooks for him; in the end, he lives well," Masso said. [br] Young people’s family dependence can be attributed to the following factors except______.
选项
A、parent’s tolerance
B、housing problems
C、cultural traditions
D、unwillingness to get married
答案
D
解析
文章第四段提到,经济学家将年轻人的依赖感归咎于……不断增长的住房价格,B)“住房问题”与之对应。文章第五段讲述文化原因在这一问题(即青少年对家庭的依赖)上所起的作用,C)“文化传统”与之对应。文章第八段提到,父母的宽容也是另一个因素,A)与之对应。本题询问不是造成青少年依赖家庭的原因,四个选项只有D)“不愿意结婚”在文中未提及,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3469954.html
相关试题推荐
Between2000and2005,thenumberofoverseasstudystudents____________(增长了5%
[originaltext]M:Hello!Youseemworried.CanIhelpyou?W:Oh,Ifeelsostra
[originaltext]M:Hello!Youseemworried.CanIhelpyou?W:Oh,Ifeelsostra
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Sleeplaboratoriesaroundtheworldarefindingthatanalarmingnumberofd
Theworkplaceforolderadultsisbecomingadynamicspaceratherthanauni
随机试题
Itwasnineo’clock______Iarrivedattheairport.A、thatB、beforeC、whenD、sin
Itisimperativethatthestate-ownedenterprise______morefundstoimproveits
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【C1】______theconditions
TheauthorofthisarticlethinksthatthelateEmeryTobinisthemostoutstand
某桥梁工程,实施过程中发生如下事件: 事件1:为控制工程质量,项目监理机构确定
用于桥涵工程的某砂筛分结果如下表所示:回答有关细度模数的计算方法和含义,砂粗细程
在妊娠合并心脏病中,发病率居于首位的类型是A.围生期心肌病 B.各种心律失常
A解题指导:考查图形的轮换规律。横向看,最后一格图形的轮廓应该是五边形,四根头发向下,嘴巴为圆形。故答案为A。
深圳证券交易所B股交易过户费也叫结算费,费用收取标准为成交面额的0.5‰,但最
根据《规划环境影响评价技术导则—总纲》,现状调查内容包括( )。A.自然环境状
最新回复
(
0
)