首页
登录
职称英语
Australia’s foreign language skills are in decline, Voice of America has rep
Australia’s foreign language skills are in decline, Voice of America has rep
游客
2024-02-20
58
管理
问题
Australia’s foreign language skills are in decline, Voice of America has reported. New figures show that only 13% of high school graduates can speak a foreign language. But four decades ago, 40 percent had foreign language skills.
Professor Elise Tipton, from the University of Sydney, says increasingly students do not feel the need to learn another language to boost their career. She believes that Australia’s economic boom, which is driven by red-hot demand for its minerals, is helping mask serious deficiencies (缺陷) in its language skills.
Australia does business very successfully in English with most of its trading partners. But as the world’s economic power shifts to emerging regions such as Asia, its language gap could soon be exposed. According to the new figures, less than 6.5 percent of high school graduates are proficient in an Asian language. Academics worry that this means Australia will increasingly be isolated from its economically important Asian neighbors. Dilip Dutta, from the economics and business faculty at Sydney University, says language skills can enhance trading opportunities. If Australians want to trade with Asian countries, it is very important for them to learn the language that will help them to get closer to the culture.
But students have different opinions about Asian language learning. Pippa McCowage, a 22-year-old Australian student, says many young Australians have a half-hearted approach to foreign language, and the language curriculum is often weak. "While we’re encouraged in high school to learn another language, it’s not really apparent to me as a realistic expectation that you will have to speak it," said McCowage. "For example, I learned Japanese in high school. When I went on an exchange in Year 10, I found that the Japanese students of my age had a much greater proficiency in English than I did in Japanese. So in that sense, it almost discourages you."
At present, about 70 percent of Australia’s major exports go to Asia and the Australian government has been keen on developing closer economic and diplomatic ties with Asia. Academics say that, as Asia becomes one of the world’s economic powerhouses (经济体), Australia needs to improve its language skills if it is to take full advantage of the business opportunities on its doorstep. [br] What can be inferred about Australia from the passage?
选项
A、It has rich deposits of minerals.
B、It is essentially a self-sufficient country.
C、It has no intention to trade with Asian countries.
D、Its students are not required to learn a foreign language.
答案
A
解析
根据题干中的Australia将本题出处定位到第二段末句。该句提到,…澳大利亚的经济腾飞是由于对其矿产的热需拉动的…,也就是说,澳大利亚的经济繁荣是靠大量出口矿产推动的,由此可推断出,澳大利亚的矿产资源很丰富,故答案为[A]。根据第三段首句提:到的“澳大利亚能够成功地用英语和大部分贸易伙伴做生意”可知,澳大利亚不是自己自足的国家,故排除[B];[C]与末段首句提到的“澳大利亚政府一向热衷与亚洲国家建立紧密的经济和外交关系”矛盾,故排除;文中提到the language curriculum is often weak(外语课程通常质量不高),但这并不代表学生不被要求学外语,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3467346.html
相关试题推荐
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
Abattlehasbeengoingonoverwhogovernstheinternet,withAmericademan
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Chil
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Chil
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Chil
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Chil
随机试题
Inthelate1800’s,UnitedStatespainterThomasEakins(develop)a(broad),pow
[originaltext]Wereportedaboutastudythatshowedeatingevenalittlele
[originaltext]IntheUnitedStates,manypeopleoncelivedinlarge,twoand
教师的表率作用主要体现在( )A.衣着整洁 B.言行一致 C.举止端庄
设可微函数y=y(x)由方程siny+ex-xy2=0所确定,则微分dy等于(
在日常管理中,贷款人应加强对资金账户的监控,关注()流入流出情况。A.大额资
下列诗句与其所反映的天气现象,对应错误的是A.忽如一夜春风来,千树万树梨花开—
我国法律规定,劳动者在同一用人单位工作满(),双方同意续延劳动合同,劳动者提出
以下所列症状中,药物治疗良性前列腺增生症之前需要排除的是()A.尿潴留 B.
对复杂结构的桥梁或拆除过程复杂、困难的情况,应该采取()手段,确保施工安全。A
最新回复
(
0
)