首页
登录
职称英语
People become quite illogical when they try to decide what can be eaten and
People become quite illogical when they try to decide what can be eaten and
游客
2024-02-15
58
管理
问题
People become quite illogical when they try to decide what can be eaten and what cannot. If you lived in the Mediterranean, for instance, you would consider octopus (章鱼) a great delicacy (美味佳肴). You would not be able to understand why some people find it repulsive. On the other hand, your stomach would turn at the idea of frying potatoes in animal fat—the normally accepted practice in many northern countries. The sad truth is that most of us have been brought up to eat certain foods and we stick to them all our lives.
No creature has received more praise and abuse than the common garden snail. Cooked in wine, snails are a great luxury in various parts of the world. There are countless people who, ever since their early years, have learned to associate snails with food. My friend, Robert, lives in a country where snails are looked down upon. As his flat is in a large town, he has no garden of his own. For years he has been asking me to collect snails from my garden and take them to him. The idea never appealed to me very much, but one day, after a heavy shower, I happened to be walking in my garden when I noticed a huge number of snails taking a walk on some of my prize plants. Acting on a sudden impulse (冲动), I collected several dozen, put them in a paper bag, and took them to Robert. Robert was delighted to see me and equally pleased with my little gift. I left the bag in the hall and Robert and I went into the living room where we talked for a couple of hours. I had forgotten all about the snails when Robert suddenly said that I must stay to dinner. Snails would, of course, be the main dish. I did not fancy the idea and I reluctantly followed Robert out of the room. To my surprise, we saw that there were snails everywhere, they had escaped from the paper bag and had taken complete possession of the hall. I have never been able to look at a snail since then. [br] The word "repulsive" (Line 3, Para. l)most probably means " ______".
选项
A、disgusting
B、pleasant
C、acceptable
D、delicious
答案
A
解析
词义推断题。解答本题的关键首先要理解repulsive前面的it是指上一句的octopus,由On the other hand可知第2句和第3句描述的是人们对章鱼作为食物的两种相反的反应,而与a great delicacy相反的是A,故A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3454263.html
相关试题推荐
Theinternet____________(对产生深远的影响)people’slifestyleandvaluesystems.produces
[originaltext]Thefirststepinexercisingformostpeopleisdeterminingw
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
随机试题
ARRHYTHMIC:A、showingnormalityB、incurableC、inexactD、opportuneE、inferiorA
【S1】[br]【S4】E根据这个段落的内容,兼顾惯用法,应当选number。agrowingnumberof意思为“越来越多的”。
全国港口2008年7月货运吞吐总量的同比增长率约为:A.11.9%
防腐蚀涂层常用的施工方法中,不适用于挥发性涂料的是()。A、刷涂 B、浸涂
浸泡消毒双手时,过氧乙酸的浓度是<P>A.0.2%<br>B.1%<br>C.2
教育行动研究的主体是()A.专职的科研人员 B.教师 C.科研群体
下列关于账户式资产负债表的说法,错误的是()。A.账户式资产负债表分为左右两方
2014年年末,某经济技术开发区共有200家企业,登记注册类型分别为:内资企业,
某施工项目施工完成后,承包人自检合格并向工程师提出竣工验收申请。经验收检验后确认
适用于炼钢炉、炼焦炉等高温地区,也可测量液态氢、液态氮等低温物体的温度检测仪表是
最新回复
(
0
)