首页
登录
职称英语
[originaltext] CATV is a short way of saying "community antenna television."
[originaltext] CATV is a short way of saying "community antenna television."
游客
2024-02-02
50
管理
问题
CATV is a short way of saying "community antenna television." But "cable television" is the term most people use. Cable television allows viewers to receive TV programs that they cannot pick up with their regular antennas.
Television signals do not follow the curve of the earth. They travel in straight lines in all directions. Signals from a TV station move toward the horizon and then go into space. If you live only a few miles from a station, you may not get any picture at all.
CATV began in 1948. People in places far from TV stations shared the cost of putting up high antennas. A community antenna was usually placed on a hill, a mountain, or on a high tower. The antenna picked up TV signals and fed them into a small local station. From the station, thick wires called cables ran out to nearby homes. Each person using the cable paid a monthly charge.
CATV worked well, and soon new uses were found for it. Local stations could feed programs into empty channels that were not in use. People along the cable could have local news, weather reports, and farm and school news at no extra charge.
Today, cable television has moved into cities. It brings in extra programs that city viewers with regular antennas cannot see. It is also used in many classrooms throughout the country.
16 What does the speaker say about television signals?
17 What should people do if they used the cable?
18 What happens after cable television has moved into cities?
选项
A、Pay a monthly charge.
B、Pay a yearly charge.
C、Pay a daily charge.
D、Pay an hourly charge.
答案
A
解析
短文提到,有线电视用户要每月交费,故A正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3415823.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Didyoureallygiveawayallyourfurniturewhenyoumovedint
[originaltext]M:Didyoureallygiveawayallyourfurniturewhenyoumovedint
[originaltext]M:Didyoureallygiveawayallyourfurniturewhenyoumovedint
[originaltext]M:IjustreceivedanE-mailfromoneofmyformerclassmates.I
[originaltext]M:IjustreceivedanE-mailfromoneofmyformerclassmates.I
[originaltext]M:IjustreceivedanE-mailfromoneofmyformerclassmates.I
[originaltext]M:IjustreceivedanE-mailfromoneofmyformerclassmates.I
[originaltext]M:IjustreceivedanE-mailfromoneofmyformerclassmates.I
[originaltext]CountyfairsareatraditioninNewEnglandtowns.Theyoffer
[originaltext]CountyfairsareatraditioninNewEnglandtowns.Theyoffer
随机试题
--______?--Only£5.Itisverycheap.A、WhattimeisitB、HowmuchisitC、Ho
Anewstudyofthebrainishelpingscientistsbetterunderstandhowhumans
Mygrandmother’ssewingboxhasninecompartments(格).Thecottonsareinthetop
饭店集团化经营的具体形式有()。A.直接经营 B.租赁经营 C.管理合同
关于血沉的叙述,下列选项中正确的是A.红细胞增多症,血沉加快 B.红细胞越大越
下列各项中,属于兼并情况下计算目标公司的增量现金流量的方法的是()。A、FCF
下列各项中免征增值税的有( )。A、个体工商户销售自己使用过的物品 B、直接用
患者,女,18岁。两小腿皮肤炎症在急性阶段,大量渗液且红肿。外治剂宜用A.洗剂
如果所有的鸟都会飞,并且企鹅是鸟,那么企鹅会飞。从这个前提出发,需要加上下列哪
关于建筑市场信用体系建设,下列说法中正确的是()。A.建筑企业不依法履行生效法律
最新回复
(
0
)