首页
登录
职称英语
[originaltext] The United States central bank has raised an important intere
[originaltext] The United States central bank has raised an important intere
游客
2024-01-24
66
管理
问题
The United States central bank has raised an important interest rate by one-fourth of 1 percent. The federal funds rate, a rate paid by banks for short-term loans, is now one-half of 1 percent.
Janet Yellen, the first woman to lead the Federal Reserve System, spoke after the announcement. The decision was based on a few factors, Yellen said. Economic growth is expected to continue in the U.S. Another reason to increase interest rates, Yellen noted, was the low official rate of inflation. The central bank has said its target inflation rate is 2 percent. It says that rate would help support employment and keep prices stable. However, inflation currently is not at the target rate, but below 1 percent. The federal reserve chief also said the strong labor market provided another reason to raise rates. The U.S. economy is adding about 200,000 jobs each month.
1 What is the news report mainly about?
2 What do we learn about the target inflation rate set by the central bank?
选项
A、It is expected to grow.
B、It is set below 1 percent.
C、It would affect interest rates.
D、It would be good for price stability.
答案
D
解析
题目询问由美国央行设定的target inflation rate“目标通胀率”的相关信息。新闻提到央行将target inflation rate设定在2%,央行表示该通胀率有助于支持就业(help support employment)和保持物价稳定(keep prices stable),D中的price stability与后者对应,其中的stability是stable的名词形式。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3389583.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodafternoon,sir!IsthereanythingIcandoforyou?M:Ye
[originaltext]W:Goodafternoon,sir!IsthereanythingIcandoforyou?M:Ye
[originaltext]Thissummer,thelatestversionofGoogle’sself-drivingcarwill
[originaltext]Thissummer,thelatestversionofGoogle’sself-drivingcarwill
[originaltext](3)ThefounderofFacebookMarkZuckerberghasannouncedthebirt
[originaltext](1)MillionsofpeopleacrosstheeasternUnitedStatesarecleari
[originaltext]Crazeddoggyparentswilleagerlytellyouthattheirdogsare
[originaltext]Here’saparableoftwoyoungchildrenandawhite-beardedwis
[originaltext]Here’saparableoftwoyoungchildrenandawhite-beardedwis
[originaltext]Here’saparableoftwoyoungchildrenandawhite-beardedwis
随机试题
______isthefirstAmericanwriterwhogainedinternationalrenown.A、JamesFenim
[originaltext]W:Excuseme,doyoumindansweringafewquestions?M:No.W:Fi
关于载重汽车运输,下列说法正确的有()。A.客车总质量为15t,为中型卡车 B
法定情形下,股东可以提起解散公司之诉,下列表述正确的是()。A.股东可以知情权
(2021年真题)某基金销售有限公司(以下简称该公司)主营依托互联网进行基金销售
李某在进行其经济适用住房登记时,应缴纳的登记费用是()元.A:10 B:40
李女士,20岁,因发热、咽痛1周,经血象和骨髓象检查,诊断为急性淋巴细胞白血病,
下列哪些选项属于QDII基金的投资风险()A:汇率风险B:国别风险、新兴市场风
套利定价模型表明()。A:市场均衡状态下,证券或组合的期望收益率完全由它所承担的
患者男,51岁。间歇性全程肉眼血尿伴有不规则血块及轻度膀胱刺激症状2年余。患病以
最新回复
(
0
)