首页
登录
职称英语
There is a measurable relation between how much a person learns and his atti
There is a measurable relation between how much a person learns and his atti
游客
2024-01-17
79
管理
问题
There is a measurable relation between how much a person learns and his attitude toward the subject to be learned. When faced with a difficult learning task, one path to success is to concentrate on the positive aspects of the subject matter. If a student has a boring teacher, one solution is to look for the positive aspects of completing the course, regardless of how boring the teacher happens to be. To accomplish this might require a private tutor or some independent reading, but with the right attitude, success is possible.
Over-achievers—students who do better than their test scores show—usually have a positive interest toward learning. They may learn some things more slowly, and they may make more efforts, but, to compensate(补偿), they are often better at applying what they have learned. As long as they do not have emotional problems, they are successful.
Under-achievers—those who
function below their ability shown by test scores
—often tend to allow a few negative factors to affect them. Because of their negative attitudes, they sometimes become unfairly critical of teachers. They allow themselves to get bored when it is not necessary. In short, their attitudes often cause them to learn less than over-achievers.
If you learn to replace a negative attitude toward learning with something more positive, you are on the road to achieving almost any goal you desire. For example, if you realize a personal computer with a word processor would improve your performance, but have an attitude that keeps telling you that a computer is difficult to operate, you tend to make all kinds of excuses. In short, you resist making full use of a terrific tool, simply because your negative attitude prevents you from learning. [br] The example of the personal computer shows that______.
选项
A、finding excuses helps in learning
B、to react negatively can be harmful
C、hard-working is the key to success
D、making use of the computer is important
答案
B
解析
逻辑推断题。在最后一段中作者以个人计算机的事作为反面例子证明;要想成功必须有积极的学习态度,消极的态度和反应是成功的绊脚石。故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3370273.html
相关试题推荐
Afriendlyrelationshipbetweentwocountriesisoftenbasedon________respect,
Thereisameasurablerelationbetweenhowmuchapersonlearnsandhisatti
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Icanhardly______thedifferencebetweenthesetwowords.A、pointB、speakC、talk
Theinterviewershouldtakedownnotesatthemomenttheperson______answersthe
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuc
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuc
Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialwaysencouragesuc
随机试题
Fromherepeoplecanseethebridge______construction.A、belowB、byC、underD、on
Imagine,JohnLennon’smost,famoussong,wasrecentlyvoted"Britain’s
[originaltext]W:ImusthavetoldMikefivetimesnottoforgetthemeeting.An
PresidentBushandthe9/11Attacks
道教(Taoism)是中国土生土长的宗教,已经影响了中国人两千多年。TaoismisaChinesenativereligionthathass
《中华人民共和国执业医师法》的施行时间是()。A.1998年5月1日 B.
2017年第一季度,某省农林牧渔业增加值361.78亿元,比上年同期增长5.9%
在个人住房贷款的发放环节,存在的主要风险点包括()。 A.个人贷款信息录人是
某企业计划自筹资金进行一项技术改造,预计5年后进行这项改造需要资金300万元,银
颅内压增高的常见原因不包括( )。A.硬膜外血肿 B.脑水肿 C.梗阻性脑
最新回复
(
0
)