首页
登录
职称英语
Aspirin is one of the safest and most effective drags invented by man. The m
Aspirin is one of the safest and most effective drags invented by man. The m
游客
2024-01-02
71
管理
问题
Aspirin is one of the safest and most effective drags invented by man. The most popular medicine in the world today, it is an effective pain reliever. Its bad effects are relatively mild. It is also cheap.
For millions of people suffering from arthritis, it is the only thing that works. Aspirin, in short, is truly the 20th-century wonder drug. It is also the second largest suicide drug and is the leading cause of poisoning among children. It has side effects that, although relatively mild, are largely unrecognized among users.
Although aspirin was first sold by a German company in 1899, it has been around much longer than that. Hippocrates, in ancient Greece, understood the medical value of tree barks and leaves which today are known to contain a chemical found in aspirin. During the-19th century, there was a great deal of experimentation in Europe with this chemical, and it led to the introduction of aspirin. By 1915, aspirin tablets were available in the United States.
A small quantity of aspirin relieves pain and inflammation. It also reduces fever by affecting some of the body’s reactions. Aspirin is very irritating to the stomach lining. The best way is to chew the tablets before swallowing them with water, but few people can stand the bitter taste. Some people suggest crushing the tablets in milk or orange juice. [br] Which of the following statements is NOT true?
选项
A、Aspirin is good to arthritis sufferers.
B、Aspirin may be used as suicide drug.
C、Aspirin is dangerous to small children.
D、Aspirin has unrecognizable side effects.
答案
C
解析
见文章第二段:For millions of people suffering from arthritis,it is the only thing that works.Aspirin,in short,is truly...It is also the second largest suicide drug...are largely unrecognized among users.对于数百万关节炎患者来说,阿司匹林是唯一有效的药,简言之,它是20世纪真正的灵丹妙药。它还是第二大的自杀用药和儿童中毒的主要原因。尽管它的副作用很小,用药者却对之不甚了解。由此可知:选项A、B均有提及,虽然文章提及阿司匹林是儿童中毒的主要原因,却没谈及中毒原因,所以不能简单认定它对小儿危险,则选项C未被捉及应是答案。而选项D的内容本段最后一句有所提及。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3326257.html
相关试题推荐
事实证明,你提出的措施是行之有效的。Themeasuresthatyouproposedhaveprovedtobeeffective.
Thetolerancetheyaretalkingaboutdoesnotinfactexistbutisinventedasa
Whatisthesinglemosteffectivewaytoreducegreenhouse-gasemission?Gov
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedragsinventedbyman.Them
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedragsinventedbyman.Them
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedragsinventedbyman.Them
ThediscoveryoftheconnectionbetweenaspirinandReyessyndrome,arareandde
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedrugsinventedbyman.Them
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedrugsinventedbyman.Them
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedrugsinventedbyman.Them
随机试题
Whenthesunstartedtoset,Jimheadedforhome.Hehadhuntedlongenough
Agoodwaytopassanexaminationistostudyhardeverydayintheyear.You
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
Lecturingasamethodofteachingissofrequentlyunderattacktodayfrome
NarratorListentopartofalectureabouttheenvironmentstudyinBiramichiRi
WhyisMr.ShinthankfulforMr.Marley?BecauseMr.Marleysentacopyofthe_
Whatdoesittaketobeawell-trainednurse?Theanswerusedtobetwo-year
关于蛋白质互补作用下列说法错误的是A.大豆通常和玉米一起食用,可起到蛋白质互补作
商业智能将企业中现有的数据转化为知识,帮助企业做出明智的业务经营决策,包括数据预
某学生在学校在读期间已经通过医师资格考试,录用到单位后即可从事执业活动。
最新回复
(
0
)