首页
登录
职称英语
The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) was set up in 1988 to a
The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) was set up in 1988 to a
游客
2023-12-25
69
管理
问题
The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) was set up in 1988 to assess information on climate change and its impact. Its Third Assessment Report predicts global temperature rises by 2100 of between 1.4℃ and 5.8℃. Although the issue of the changing climate is very complex and some changes are uncertain, temperature rises are expected to affect countries throughout the world and have a knock-on effect with sea-level rises.
Scientists have argued about whether temperature rises are due to human activities or due to natural changes in our environment. The IPCC announced in 2001 that "most of the warming observed over the last 50 years is likely to be attributable to human activities". This was a more forceful statement than in 1996 when the Second Assessment Report stated that there was a "discernible human influence on the climate" which was the first time they had concluded
such a link
. Many experts believe the faster the climate changes, the greater
the risk
will be.
Key points of the projections for climate change globally include that by the second half of the 21st century, wintertime rainfall in the northern mid to high latitudes and Antarctica will rise, that meanwhile Australia, Central America and southern Africa are likely to see decreases in autumn
precipitation
, that some land areas in the tropics will see more rainfall, and that there will generally be more hot days over land areas. [br] The IPCC announcement three years ago that "most of the warming observed over the last 50 years is"________.
选项
A、possibly due to human activities
B、possibly because human activities
C、due to likely human activities
D、human activities likely attributable
答案
A
解析
题目问IPCC宣布,在过去50年里观测到的大部分变暖现象产生的原因。第2段第2句提到,The IPCC announced in 2001 that "most of the warming observed over the last 50 years is likely to be attributable to human activities",其中的likely与A项中的possibly同义,to be attributable to表示“可归因于……的”,A项中的due to为其同义转述,意为“由于,归因于”,故答案为A项。because是连词,后面跟从句,可排除B项;修饰due to的副词不应放在to的后面,可排除C项;D项不符合表达习惯,可排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3304214.html
相关试题推荐
Whatisthegoaloftheclimatebill?[originaltext]Denmarkagreedonitsfirst-
Whichkeyelementmustbemetforachange?A、Theremustbethepoliticalwillto
Theworstoutcomesofclimatechangeincludethelossofnearlyallcoralreefs
Theclimatechangemeetingisheldonceayear.A、正确B、错误A原文说:IngerAndersenis
Markeybelievesthatvideogamesmightexcitepeople,buttheydonotchangewho
Despitemajorchangesinthecausesofdeathsincethe1900s,theassociatio
Despitemajorchangesinthecausesofdeathsincethe1900s,theassociatio
Despitemajorchangesinthecausesofdeathsincethe1900s,theassociatio
Despitemajorchangesinthecausesofdeathsincethe1900s,theassociatio
Despitemajorchangesinthecausesofdeathsincethe1900s,theassociatio
随机试题
Indecidingtoundertakedangerouspursuits,people(usuallystrive)fortheirm
HowtoReadEffectivelyManystudentstendtoreadbookswithou
Wherehasthewomanbeen?[br][originaltext]M:It’sgoodtoseeyouback.How
[originaltext]W:I’mterriblysorry,sir,butwecan’tallowyoutodothather
[originaltext]M:IfyouseeyourfriendJuliainthenextcoupleofdays,would
[originaltext]W:Hi,Michael.Icanhardlyrecognizeyou.Whyareyoudressedu
有关消防给水系统设置规定,以下正确的是()。A.消防给水不宜与生产管道系统合
行程限位器按其功能分为起升高度限位器、回转限位器、幅度限位器和行走限位器,下列有
有一患肾炎已5年的患者,近1周来无力、呼吸深大,检查双肺无啰音,应采取的措施是A
男性,46岁,突感心悸。胸闷,血压为12/8kPa(90/60mmHg),心尖部
最新回复
(
0
)