首页
登录
职称英语
The past few years have been busy ones for human-rights organisations. In pro
The past few years have been busy ones for human-rights organisations. In pro
游客
2023-12-15
43
管理
问题
The past few years have been busy ones for human-rights organisations. In prosecuting the so-called war on terror, many governments in Western countries where freedoms seemed secure have been tempted to nibble away at them. Just as well, you might suppose, that doughty campaigners such as Amnesty International exist to leap to the defense. Yet Amnesty no longer makes the splash it used to in the rich world. This is not for want of speaking out. The organization is as vocal as it ever was. But some years ago it decided to follow intellectual fashion and dilute a traditional focus on political rights by mixing in a new category of what people now call social and economic rights.
Rights being good things, you might suppose that the more of them you campaign for the better. Why not add pressing social and economic concerns to stuffy old political rights such as free speech, free elections and due process of law? What use is a vote if you are starving? Are not access to jobs, housing, health care and food basic rights too? No: few rights are truly universal, and letting them multiply weakens them.
Food, jobs and housing are certainly necessities. But no useful purpose is served by calling them "rights". When a government locks someone up without a fair trial, the victim, perpetrator and remedy are pretty clear. This clarity seldom applies to social and economic "rights". It is hard enough to determine whether such a right has been infringed, let alone who should provide a remedy, or how. Who should be educated in which subjects for how long at what cost in taxpayers’ money is a political question Best settled at the ballot Box. So is how much to spend on what kind of health care. And no economic system known to man guarantees a proper job for everyone all the time: even the Soviet Union’s much-boasted full employment was based on the principle "they pretend to pay us and we pretend to work".
It is hardly an accident that the countries keenest to use the language of social and economic rights tend to be those that show least respect for rights of the traditional sort. The rulers of some countries habitually depict campaigns concentrating on individual freedoms as a conspiracy by the rich northern hemisphere to do down poor countries. It is mightily convenient, if you deprive your citizens of political liberties, to portray these as a bourgeois luxury.
And it could not be further from the truth. For people in the poor world, as for people everywhere, the most reliable method yet invented to ensure that governments provide people with social and economic necessities is called politics. That is why the rights that make open politics possible—free speech, due process, protection from arbitrary punishment—are so precious. Insisting on their enforcement is worth more than any number of grandiloquent but unenforceable declarations demanding jobs, education and housing for all.
Many do-goading outfits suffer from baying too broad a focus and too narrow a base. Amnesty used to be the other way round, appealing to people of all political persuasions and none, and concentrating on a hard core of well-defined basic liberties. No longer. By trying in recent years to borrow moral authority from the campaigns and leaders of the past and lend it to the woollier cause of social reform, Amnesty has succeeded only in muffling what was once its central message, at the very moment when governments in the West need to hear it again. [br] As to Amnesty, the author’s attitude is
选项
A、nonchalant.
B、impartial.
C、repugnant.
D、compassionate.
答案
B
解析
态度题。由题干中的Amnesty定位至末段,第二句对Amnesty过去的表现高度评价:appealing to people of all political persuasions and none,and concentrating on a hard core of welldefined basic liberties.由No longer引出作者对其最近表现的评价:lend it to the woollier cause of social reform,only in muffling what was once its central message,由此看出作者既肯定了Amnesty过去的表现,又指出了最近该组织改良过程中存在的问题,可见作者能够一分为二地看待问题,[B]符合文意。作者明确提出自己的看法,nonchalant“冷淡的”与文章语气不符,排除[A];作者没有表现出强烈的厌恶情绪,排除[C];这里是对该机构发展情况进行讨论,不涉及“同情”问题,排除[D]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3275913.html
相关试题推荐
Thepastfewyearshavebeenbusyonesforhuman-rightsorganisations.Inpro
Thepastfewyearshavebeenbusyonesforhuman-rightsorganisations.Inpro
Thepastfewyearshavebeenbusyonesforhuman-rightsorganisations.Inpro
Thepastfewyearshavebeenbusyonesforhuman-rightsorganisations.Inpro
Thepastfewyearshavebeenbusyonesforhuman-rightsorganisations.Inpro
随机试题
FACILITATE:A、gripB、secreteC、sanctifyD、impedeE、hurdleD
Allflights______becauseofthesnowstorm,manypassengerscoulddonothingbut
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchour
A.肝血管瘤 B.肝癌 C.肝囊肿 D.血吸虫病性肝纤维化 E.肝脓疡肝
下列施工现场消防管理的措施中,正确的是()。A、应不定期进行消防教育 B、
A.决明子B.薏苡仁C.金樱子D.苦杏仁E.菟丝子来源于旋花科植物的种子,此药材
可作为潜溶剂的是A.聚乙二醇4000 B.三氯叔丁醇 C.液体石蜡 D.苯
患者,女,70岁。剧烈头痛伴喷射性呕吐5小时急诊入院,有高血压病史20年。体检:
投资者拥有的某股票的配股权证的数量是根据该上市公司的配股比例及配股股权登记日闭
人寿保险保险金任选条款规定,被保险人或受益人在领取保险金时的方式包括( )。A
最新回复
(
0
)